Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Varkenslever, gezond van scharrelvarken, 250 gram

3,70 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Varkenslever, 250 gram

Varkenslever is niet alleen gezond, het bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees.

Bereidingstip

Hoe voorkom ik dat de lever droog en taai wordt?
De gouden stelregel is; n ooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt varkenslever taai en droog.

U kunt varkenslever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor heeft u een dikke, krachtige jus. Met gebakken ui en een stukje vlees erbij is dat zeer smakelijk! Anders is het erg lekker om lever met wat ui en een appeltje langzaam te laten sudderen.

Kiloprijs: € 14,90

Varkenslever, gezond, ontzettend lekker en veelzijdig

Varkenslever is niet alleen gezond. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees. Er is voor alle smaken wel een leuk recept te vinden. U moet het gewoon een keer proberen!

Bereidingstip

Gouden stelregel bij het klaarmaken van varkenslevertjes is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

  • Een gezond levertje van een varken die buiten heeft kunnen lopen en biologisch voer heeft gegeten, bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer.
    Lever is daarmee een belangrijke aanvulling binnen een gebalanceerde voeding. Vitamine A is goed voor je gezichtsvermogen, een gezonde celdeling en je vruchtbaarheid. Terwijl de familie van vitamines B een zegen zijn voor je hersenfunctie, concentratievermogen, humeur, immuunsysteem, spijsvertering en energielevel. Voor je skelet heb je vitamine D nodig, het bevordert de calciumopname in je botten. Ook je afweersysteem, ogen en organen zijn gebaat bij vitamine D. Koper en ijzer heb je juist weer nodig voor je schildklierfunctie.
  • Lever en levertraan zijn de een van de weinige bronnen waarin deze vitaminen in ruime hoeveelheden voorkomen. Je hoeft weinig van te eten om voldoende binnen te krijgen.
  • Degenen die redelijk bekend zijn met het functioneren van de lever zullen nu vragen: Maar een lever ontgift het lichaam, eet je dan niet de gifstoffen juist op? Het klopt inderdaad dat de lever ontgift, maar een gezonde lever houdt geen gifstoffen vast. En gezonde dieren hebben gezonde levers. Zoals ik eerder al zei, als een dier veel heeft kunnen bewegen, liefst buiten, en gezonde voeding heeft gekregen en niet volgespoten is met antibiotica, heb je een gezond dier en dus een gezonde lever. Biologisch is dus het beste. En omdat je met twee porties kippenlever per week al een heel aardig eind opschiet, valt dat dus qua kosten best mee.

 

Zelf jus of leverpate maken?

het is heel makkelijk met deze tips

Helaas houdt niet iedereen van lever. Het is ook een ‘acquired taste’. U kunt lever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor krijgt u een dikke, krachtige jus. Met gebakken ui en een stukje vlees erbij is dat zeer smakelijk! Anders is het erg lekker om lever met wat ui en een appeltje langzaam te laten sudderen. Gouden stelregel bij het klaarmaken van kippenlevertjes is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

U kunt ook zelf prima leverpate maken. Vaak is dit gezonder en voedzamer dan de paté die je in de winkel koopt. Dit is een combinatie van gekookte, gepureerde lever met een verhouding van 2 op 1 lever op boter. Dus 500 gram lever op 250 gram boter. Samen pureren, kruiden en zout naar smaak toevoegen en op laten stijven in de koelkast

Heeft u de smaak te pakken? Probeer ook onze runderlever of lamslever

Waar komen de scharrelvarkens vandaan? Lees hier verder

Het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht0.250 kg
Ingrediënten100% varkensvlees
Voedingswaarde
Varkenslever rauwper 100 gr
Energie539/129 kJ/kcal
Vetten4,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren1,8 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren0,8 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren1,1 gram
Koolhydraten0,2 gram
waarvan suikers0,2 gram
Vezels0 gram
Eiwitten21,3 gram
Zout0,28 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Varkenslever, gezond van scharrelvarken, 250 gram” te beoordelen

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top