Lamspaté van heideschaap.
Onze lamspaté is redelijk fijn van structuur en doet qua smaak direct denken aan een oerfranse ‘terrine’. De paté wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met super verse lamslever van dieren die zelf hun kostje bij elkaar hebben gezocht. De natuur proef je terug in de volle aardse smaken.
Serveertip:
Bij lamspaté denk je al snel aan een fantastisch voorgerecht bij een sjiek diner, maar deze paté is net zo lekker bij een eenvoudige lunch of een zomerse picknick; met vers stokbrood, een groene salade en een koel glas rosé. Voor een optimale smaakbeleving laat je lamspaté altijd eerst even op temperatuur komen voordat je hem serveert.
Waar komt de Lamspaté vandaan?
Het Schoonebeeker Heideschaap* is een sierlijk schapenras met lange benen en een prachtige langharige vacht. Het zijn sterke dieren met een hoge mate van zelfredzaamheid, net als de Black Angus en de Schotse Hooglander. Deze weerbaarheid is belangrijk want onze schapen leven het hele jaar door buiten in de natuur. Wanneer het lammertijd is dan werpen de ooien meestal één lam. Tweelingen komen maar sporadisch voor. De geboorte regelen de dames gewoon helemaal zelf. Onze hulp hebben ze daar niet bij nodig.
Diny (geverifieerde eigenaar) –
Zeer lekker
Marianne (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk!
Marco V. (geverifieerde eigenaar) –
heeel erg lekker weer eens iets nieuws