Varkenstong van Scharrelvarken
Deze hele tong heeft even tijd nodig om klaar te maken, maar dan heeft u wel een tongstrelend stukje vlees op uw bord liggen. Het internet staat vol met leuke recepten dus er is inspiratie genoeg wanneer u eens wat anders wilt proberen. Wij hebben alvast twee recepten geselecteerd waar u direct trek van krijgt;
Varkenstong valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept
Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het vlees dat wij verkopen.
Wist u dit over de varkenstong van het scharrelvarken?
Op veler verzoek hebben wij ook varkensvlees in ons assortiment. Het komt van een vijfsterren boer die biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. De smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.
Het gevarieerde menu van het scharrelvarken heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad; puur vlees, zonder kunstmatige toevoegingen.
Bekijk hier onze andere varkensproducten.
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooi-stand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.