Wat is schouderkarbonade?
Schouderkarbonade is vlees dat heeft gewerkt. Er zit een klein stukje bot in, daarnaast is wat grover van draad en steviger van structuur dan een ribkarbonade.
Je kunt een karbonade daarom het beste wat langer braden of stoven (ca. 15 minuten). Dankzij de vetdooradering krijg je dan een heerlijk sappig stukje vlees.
Waar komt het varkensvlees vandaan?
Het scharrelvlees komt van een vijfsterren varkensboer die zijn dieren een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.
En dat er een binnenhok is met vers stro. De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort. Deze scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen.
Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
Geweldig vlees
Échte schouderkarbonade!
Keurig naast elkaar gevaccineerd zoals was afgesproken uitstekend
Zeer goed vlees
wereld klasse