Short ribs; klapstuk met bot
Short ribs zijn gesneden uit de buik van het rund en over het algemeen vier ribben met hetzelfde formaat. Ze bevatten lekker veel vlees en zijn aanzienlijk vet. Dit kan een beetje vergeleken worden met buikspek. Dit deel van het rund wordt ook wel zonder ribben verkocht. In dat geval heet het klapstuk. Bij short ribs heeft het bot wel degelijk een functie. Tijdens een low & slow bereiding geeft het bot extra smaak af en zorgt het tevens voor isolatie tijdens het garen.
Hoe meer dooraderd, hoe beter als u het ons vraagt. En dat kan verkregen worden uit vlees van rassen die mooi gemarmerd zijn, zoals onze Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. Rassen die wereldwijd geroemd worden vanwege de smaak van het vlees en een mooie vetdooradering.
De structuur van short ribs is vrij grof en het vlees is hierom vooral geschikt voor een langzame garing. Zo kan het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) zich geleidelijk over het vlees verdelen en wordt het ongekend mals!
Short ribs van de Black Angus
Bij Zorg & Natuur vindt u mooi gemarmerde short ribs van de Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. Allemaal volledig grasgevoerde runderen en opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden. Dit resulteert in puur natuurvlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. De runderen worden ook niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gekregen. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. U kunt hierbij denken aan kuddes van zoogkoeien en kalveren, geleid door een dominante stier, maar ook kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in de kuddes te behouden voor de toekomst ontkomen we er niet aan af en toe een rund te slachten. Wij gaan met alle delen die hieruit voortkomen zorgvuldig om en zijn helemaal fan van ‘Kop tot Staart’ eten.
Low and slow short ribs bereiden
Short ribs zijn in Amerika al niet meer weg te denken uit de barbecue boodschappenlijst. Doordat short ribs lekker veel vlees en vet hebben, is ‘low and slow’ bereiden het advies. Zo kan het gezonde vet zich tijdens het garen geleidelijk verdelen over het vlees en wordt het heerlijk mals.
‘Low and slow’ bereiden kan goed op de barbecue, maar ook in de oven. Eventueel kunt u van tevoren het vlees eerst kort aanbraden in de pan voor een krokant laagje. Marineren kan ook erg smakelijk zijn, doe dit al een nacht van tevoren. Extra tip: Haal de ribs ruim van tevoren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Short ribs kopen
Bij Zorg & Natuur besteld u eenvoudig uw favoriete vlees online. Tijdens het afronden van een bestelling kiest u de gewenste bezorgdag en vervolgens wordt uw vlees diepgevroren geleverd. Ons vlees wordt namelijk direct na het snijden en verpakken diepgevroren. Zo blijft de structuur en kwaliteit van het vlees optimaal. Wij adviseren om het vlees direct na ontvangst in eigen vriezer te plaatsen, mocht u het niet in 1-2 dagen daarop volgend gaan bereiden. Zo blijft kwaliteit hoog en kunt u het nog langere tijd bewaren.
Heerlijk vlees en makkelijk te bereiden. Receptje opgezocht van Gordon Ramsay nou … geweldig. we hebben heerlijk gegeten. Lekker mals vlees en niet vet.
Zoals al het vlees heerlijk mals
Op de BBQ, het kost even tijd, maar dan……
Normaalgesproken ben ik altijd zeer tevreden over de producten. Deze keer waren de Short Rips helaas zeer vet, er zat bijna alleen vet aan. Hopelijk volgende keer weer beter.