Lamsfond
Gemaakt van de beste kwaliteit botten die er te krijgen zijn … namelijk die van onze lammeren*!
De botten inclusief restjes vlees en bindweefsel die op het bot achterblijven worden gekookt in gezuiverd water met een scheutje azijn, om de voedingsstoffen diep uit het bot te trekken. De bouillon trekt net zo lang tot de ligamenten, het kraakbeen en beenmerg langzaam de bouillon verrijken met aminozuren, mineralen en andere nuttige stoffen. Een hele belangrijke voedingsstof in bottenbouillon is collageen. Een natuurlijk wondermiddel dat bij regelmatig gebruik voor een gezonde huid en een verbeterde spijsvertering zorgt.
Bereidingswijze:
Voor consumptie verdun je een pot van Lamsfond met drie potten water. Heb je niet alles in eekeer nodig? Eenmaal geopend kun je de pot nog vijf dagen in de koelkast bewaren.
TIP Invriezen.
Omdat fond zo geconcentreerd van smaak is, heeft u er meestal weinig van nodig, soms maar enkele eetlepels. Vries daarom een deel van de fond in. Gebruik bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm. Eén ijsblokje is ongeveer net zo veel als één eetlepel.
Toch zelf maken?
Hieronder geven wij enkele suggesties, en ons artikel met meer informatie over de heilzame werking van de bouillon “Het geheim van oma’s bottenbouillon” kunt u hier bekijken.
*Wij hebben naast deze pure organische bottenbouillon ook bouillon van kippenbotten, visbouillon en runderbot met groenten in het assortiment. Alle drie varianten van deze oerbouillon passen goed binnen een Paleo – of Ketogeen dieet.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.