Spareribs uit de oven of van de barbecue
De meeste grillmasters zijn het er over eens; een serieuze barbecue is niet compleet zonder een paar malse spareribs. Goed werk heeft wel tijd nodig, dus als je even snel wilt stoken kun je beter een paar worstjes op de grill leggen. Maar heb je de tijd voor een echt feestmaal? Dan zijn spareribs in een eigengemaakte marinade of dry rub een traktatie voor iedereen. Na een paar uur langzaam indirect garen kun je heerlijk kluiven van deze malse spareribs van het Veluws Landvarken.
Gewicht: 900 gram tot 1 kilo, wij zoeken het meest gunstige stuk voor u uit
Spareribs van het Veluws landvarken
In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn Veluwse landvarkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.
Buiten spelen
Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Natuurlijke weerstand
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.
Eerlijk en gezond varkensvlees
Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.
Heerlijke en zachte Spareribs
Je wil nooit meer spareribs uit de winkel al je deze gegeten hebt.
Ik heb zoooooo’n lekker recept voor deze mooie ribs. Ik bereid ze op de Ramsey methode (losse ribben aanbakken en dan bereiden in de oven in een bouillon badje).
Heerlijke Spareribs. Op lage temperatuur op de kamado gegaard. Vlees bleef lekker sappig en goed van smaak.