Speklapjes van scharrelvarken
Speklappen worden uit de varkensbuik gesneden en zijn mooi doorregen met vet, wat het vlees extra veel smaak geeft. Er zijn veel verschillende manieren om een speklapje te bereiden. U kunt bijna niet fout met dit veelzijdige stukje vlees. Speklappen smaken heerlijk bij de stamppot, maar er zijn ook hele lekkere recepten om speklapjes Aziatisch te bereiden.
Bereidingstip:
Speklapjes bakken in hun eigen vet
Probeer echter ook eens de volgende baktechniek: Bestrooi de speklapjes met kruiden, peper en zout. Doe ze vervolgens samen met een scheut water (geen boter toevoegen) in een anti aanbak pan. Laat de speklapjes garen (ze worden eerst grijs en niet bruin) tot het water verdampt is. Langzaam komt dan het spekvet vrij, waarna de lapjes prachtig bruin worden in hun eigen vet. Smullen!
Waar komt ons varkensvlees vandaan?
Op veler verzoek hebben wij ook varkensvlees in ons assortiment. Het vlees komt van een varkensboer die zijn dieren een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.
Veluws Landvarken
Verder hebben de varkens allemaal de optie om een binnenhok met vers stro op te zoeken. De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort. Deze scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen. De varkens krijgen preventief geen antibiotica.
Mooi stuk vlees, vol van smaak
Super lekker, mag je me ‘s nachts voor voor wakker maken
Zo koop je ze nergens
alle producten zijn super lekkere en de service is ook super
Het vlees is zo veel zachter dan speklapjes van de supermarkt en ik proef echt het verschil. Ik wil nooit meer anders