Productcode 1218 Categorieën ,

Speklappen (2 stuks)

4,84

250 gr. Prijs per kilo 19,36
(92 klantbeoordelingen)

Speklapjes worden uit de varkensbuik gesneden en zijn mooi doorregen met vet, wat het vlees extra veel smaak geeft. Er zijn veel verschillende manieren om speklapjes te bereiden. Je kunt bijna niet fout met dit veelzijdige stukje vlees.

Hoe bak je speklappen in hun eigen vet?

  • Bestrooi de speklapjes met kruiden, peper en zout.
  • Doe ze samen met een scheut water (geen boter toevoegen) in een anti aanbak pan.
  • Laat de speklapjes garen (ze worden eerst grijs en niet bruin) tot het water verdampt is.
  • Langzaam komt dan het spekvet vrij, waarna de lapjes prachtig bruin worden in hun eigen vet. Smullen!

Gewicht: Per 2 stuks, 250 gram.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Speklapjes van scharrelvarken

Speklappen worden uit de varkensbuik gesneden en zijn mooi doorregen met vet, wat het vlees extra veel smaak geeft. Er zijn veel verschillende manieren om een speklapje te bereiden. U kunt bijna niet fout met dit veelzijdige stukje vlees.

Speklapjes van kwaliteitsvlees

Bereidingstip:

Speklapjes bakken in hun eigen vet

Probeer echter ook eens de volgende baktechniek: Bestrooi de speklapjes met kruiden, peper en zout. Doe ze vervolgens samen met een scheut water (geen boter toevoegen) in een anti aanbak pan. Laat de speklapjes garen (ze worden eerst grijs en niet bruin) tot het water verdampt is. Langzaam komt dan het spekvet vrij, waarna de lapjes prachtig bruin worden in hun eigen vet. Smullen!

Waar komt het Varkensvlees vandaan?

Op veler verzoek hebben wij ook varkensvlees in ons assortiment. Het scharrelvlees komt van een vijfsterren varkensboer die zijn dieren een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.

En dat er een binnenhok is met vers stro. De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort. Deze scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen.

Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Scharrelvarken

Wilt u meer weten over het scharrelvarkensvlees, klik hier.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

TIP speklapjes ontdooien

De traditionele methode

De speklapjes tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

De speklapjes ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

De speklapjes ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% varkensvlees
Voedingswaarde
Speklap varken rauw per 100 gr
Energie 1325/320 kJ/kcal
Vetten 28,2 gram
waarvan verzadigde vetzuren 10,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 3,4 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 16,5 gram
Zout 0,064 gram

92 beoordelingen voor Speklappen (2 stuks)

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    alle producten zijn super lekkere en de service is ook super

  2. Edwin (geverifieerde eigenaar)

    Het vlees is zo veel zachter dan speklapjes van de supermarkt en ik proef echt het verschil. Ik wil nooit meer anders

  3. Alexandra S. (geverifieerde eigenaar)

    Top! Grote favoriet bij ons thuis.

  4. Els (geverifieerde eigenaar)

    Goed bevleest

  5. Karin Kappen (geverifieerde eigenaar)

    Lekker dik

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top