Productcode 1310 Categorieën ,

Stierenpenis, diervoeder

8,20

340 gr. Prijs per kilo 24,12

Stierenpenis, 340 gram

Een ongebruikelijke delicatesse, die volgens sommigen naar runderstoofvlees smaakt. De zogenaamde ‘bullepees’ wordt bij ons tot nu toe veelal gebruikt in gedroogde versie als hondensnack. Maar steeds meer foodies weten dit bijzondere stuk vlees op waarde te schatten en kunnen niet wachten om hier een heerlijk gerecht mee te maken. Er wordt naar Chinese traditie soep van getrokken of gebruikt als stoofvlees in een luxe stamppot die doet denken aan een klassieke stoofschotel.

Bereidingstip: Stoof dit vlees met de testikels uit ons assortiment en voeg hem toe aan de stamppot of maak er een bijzondere bouillon van.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Stierenpenis, bullepees

recept met penis en organen stierEen ongebruikelijke delicatesse, die volgens sommigen naar runderstoofvlees smaakt. De zogenaamde ‘bullepees’ wordt bij ons tot nu toe veelal gebruikt in gedroogde versie als hondensnack. Maar steeds meer foodies weten dit bijzondere stuk vlees op waarde te schatten en kunnen niet wachten om hier een heerlijk gerecht mee te maken. Er wordt naar Chinese traditie soep van getrokken of gebruikt als stoofvlees in een luxe stamppot die doet denken aan een klassieke stoofschotel.

Bereidingstip: Stoof dit vlees met de testikels uit ons assortiment en voeg hem toe aan de stamppot of maak er een bijzondere bouillon van. De echte durfal serveert hem bij de borrel gecombineerd met ander orgaanvlees zoals hier op de foto.

Van Kop tot Staart koken en eten

van kop tot staart biologisch vlees etenDit bijzondere stuk rundvlees valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.  Bekijk hier meer Producten uit ons van Kop tot Staart assortiment.

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

Vind hier ons bio-bedrijf * SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Geroemd vanwege de smaak

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Wist u dit over ons grasgevoerde natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

 • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
 • Onze  Angus runderen groeien op in Natuurgebieden in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
 • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Wij houden de dieren namelijk niet voor de vleesproductie. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Gewicht 0.340 kg
Voedingswaarde
Rundvlees rauw >5% vet per 100 gr
Energie 883/212 kJ/kcal
Vetten 14,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 6,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6,6 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,5 gram
Koolhydraten 1,0 gram
waarvan suikers 0,5 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,6 gram
Zout 0,463 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stierenpenis, diervoeder” te beoordelen

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top