Productcode 711 Categorie: Productsoort

Stooflap/Braadlap van grasgevoerd rund

6,25

250 gr. Prijs per kilo 25,00
(127 klantbeoordelingen)

Stooflap van 100% natuurvlees en vrij van toevoegingen. Stooflappen worden uit de voorzijde van de koe gesneden, bij de borst.

Stooflap is vrij mager werkvlees met een stevige smaak. Dit vlees is uitermate geschikt om, u raad het al, te stoven in de pan of de slowcooker totdat het uit elkaar valt tot heerlijk draadjesvlees!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Stooflap? Stoven maar!

Stoofvlees is bij veel mensen een echte favoriet en dat snappen wij wel. Het is toch heerlijk als stoofvlees lekker mals is en uit elkaar valt in de pan!? De stooflap is een soort stoofvlees die hier uitermate geschikt voor is.

Onze slager snijdt de stooflappen uit de voorzijde van de koe, uit de borst om precies te zijn. Een stooflap is vrij mager en stug vlees en heeft een stevige smaak. Dit komt doordat de spieren van een koe sterk zijn in de borst. Het toverwoord is stoven. En bij voorkeur zo lang mogelijk, want juist dan wordt het vlees heerlijk mals.

Bekijk ook eens onze andere stoofvlees soorten zoals sukadelappen, braadlappen en hacheevlees.

Van stooflap naar heerlijk draadjesvlees met 100% grasgevoerd vlees

100% natuurvlees

Een stooflap van Zorg & Natuur bestaat volledig uit natuurvlees van 100% grasgevoerde runderen. We voegen helemaal niets meer toe aan dit kwalitatieve stuk vlees. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van koeien die met krachtvoer gemest worden. Juist hierdoor heeft ons vlees een lager cholesterolgehalte en natuurlijke smaak.

Onze kuddes bestaan uit Angus, Hooglander en Limousin runderen welke in verschillende samenstellingen grazen in Nederlandse natuurgebieden. De Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze zijn in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Black Angus kalf rustig opgroeiend bij haar moeder

Stooflap bereiden

Lees onze tips voor het bereiden van een heerlijk stoofpotje rundvlees:

  1. Haal stooflappen een uur voor bereiding uit de koelkast en uit de verpakking. Laat het vlees op een bord tot kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi het vlees aan beide zijden met peper en zout.
  3. Gebruik een koekenpan op hoog vuur voor het braden van de stooflappen. Voeg een klein scheutje olie en een klontje boter toe.
  4. Wacht tot de boter gesmolten is en schroei iedere stooflap rondom dicht tot deze een mooie bruine kleur heeft.
  5. Haal het vlees uit de pan en bak in een paar minuten een uitje glazig samen met eventueel wat groente als peen en bleekselderij.
  6. Doe het vlees terug in de pan en voeg vocht toe zoals water, bouillon, wijn of bier. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat.
  7. Voeg laurierblad, kruidnagels, een flinke schep appelstroop en wat verkruimelde plakjes ontbijtkoek toe.
  8. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat het minimaal twee uur sudderen.

Stooflappen bewaaradvies

Zorg & Natuur levert vlees diepgevroren en vacuüm verpakt met een speciale foodservice. U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°. Het is aan te raden uw bestelling direct na ontvangst in de vriezer te leggen, mocht u het niet binnenkort willen bereiden. Vries ontdooit rundvlees niet opnieuw in.

In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C. Is het rundvlees bereid? Dan kan het ongeveer 3 dagen bewaard blijven in de koelkast.

Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runder stooflappen rauw per 100 gr
Energie 692/166 kJ/kcal
Vetten 9,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,3 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 20,1 gram
Zout 0,063 gram

127 beoordelingen voor Stooflap/Braadlap van grasgevoerd rund

4,8 Waardering
1-5 van 127 beoordelingen
  1. Ik maak al jaren zelf stoofvlees, waarvan de laatste twee keer met deze stooflappen. Het stoofvlees was smaakvol en malser dan ooit. Het vlees viel heerlijk uit elkaar na een paar uur in de slowcooker.

  2. Zeer mals en goede smaak

  3. Heerlijk stooflapje gegeten uit de crockpot

  4. Braad mooi uit; ook lekker om rendang van te maken!

  5. Heerlijk mals lapje en lekkere jus ervan.

Beoordeling toevoegen
Stooflap/Braadlap van grasgevoerd rund Stooflap/Braadlap van grasgevoerd rund
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven