T-bone steak, dry aged
Onze Dry aged T-bone mag eerst drie weken rijpen in speciale koelcellen, zoals al ons rundvlees. Daarna laten we de T-bone steak nog eens 21 dagen drogen in een speciale afrijpkast. De smaak van deze prachtige steak wordt daardoor overweldigend lekker en vol.
De T-bone steak is herkenbaar aan het T-vormige bot dat het vlees in twee stukken verdeelt; met aan de ene kant Dunne Lende (Entrecote) en aan de andere kant Ossenhaas. Dry aged T bone behoort tot de absolute top op het gebied van steaks.
Waar komt het rundvlees vandaan?
Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Geroemd vanwege de smaak
Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Hoe bak je de T-bone, dry aged vlees het beste?
Ons dry aged vlees is 21 dagen extra gerijpt in een speciale afrijpkast en moet daarom delicaat behandeld worden.
- Leg de T-bone steak* gedurende 1 uur in een heteluchtoven van 50 graden;
- Kruid het vlees daarna met grof zeezout, vers gemalen peper en een beetje olijfolie. Masseer dit licht in;
- Bak of gril het vlees aan beide zijden op hoog vuur. Dit kan in de pan of op de BBQ.
- Snij de T-bone steak in dunne plakjes en bestrooi licht met grof zeezout.
*Gebaseerd op een T-bone, van ongeveer 5 cm dik. Dikkere stukken hebben wat langer tijd nodig in de oven.
Uw online slager
Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.
*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
Heerlijk van smaak en lekker mals.
lekkeeeer
Erg lekker vlees