Productcode 807 Categorieën , Productsoort

T-bone steak (extra gerijpt)

36,80

600 gr. Prijs per kilo 61,33
(6 klantbeoordelingen)

Dry aged T-bone steak van Angus, Schotse Hooglander of Limousin runderen. Zonder toevoegingen of e-nummers. Door de lange rijping is de smaak van deze prachtige steak overweldigend lekker en vol.

Hoe bak je Dry aged vlees? Ons dry aged vlees is 21 dagen extra gerijpt in een speciale afrijpkast en moet daarom delicaat behandeld worden. Lees in de omschrijving hoe u dit het beste kunt doen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

T-bone steak, dry aged

Onze Dry aged T-bone mag eerst drie weken rijpen in speciale koelcellen, zoals al ons rundvlees. Daarna laten we de T-bone steak nog eens 21 dagen drogen in een speciale afrijpkast. De smaak van deze prachtige steak wordt daardoor overweldigend lekker en vol.

De T-bone steak is herkenbaar aan het T-vormige bot dat het vlees in twee stukken verdeelt; met aan de ene kant Dunne Lende (Entrecote) en aan de andere kant Ossenhaas. Dry aged T bone behoort tot de absolute top op het gebied van steaks.

Dry aged T-bone van grasgevoerde runderen

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

 

Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

black-angus-opgroeien-in-kuddeverband

Hoe bak je de T-bone, dry aged vlees het beste?

Ons dry aged vlees is 21 dagen extra gerijpt  in een speciale afrijpkast en moet daarom delicaat behandeld worden.

  • Leg de T-bone steak* gedurende 1 uur in een heteluchtoven van 50 graden;
  • Kruid het vlees daarna met grof zeezout, vers gemalen peper en een beetje olijfolie. Masseer dit licht in;
  • Bak of gril het vlees aan beide zijden op hoog vuur. Dit kan in de pan of op de BBQ.
  • Snij de T-bone steak in dunne plakjes en bestrooi licht met grof zeezout.

*Gebaseerd op een T-bone, van ongeveer 5 cm dik. Dikkere stukken hebben wat langer tijd nodig in de oven.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Gewicht 0.600 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
T-bone rauw per 100 gr
Energie 787/189 kJ/kcal
Vetten 11,2 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,0 gram
Zout 0,063 gram

6 beoordelingen voor T-bone steak (extra gerijpt)

  1. Tim de Waard (geverifieerde eigenaar)

    Ik vind het persoonlijk zonde om van die dunne plakken te snijden van zulk mooi vlees.

  2. Eva (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk☺️

  3. Ar Nassiri (geverifieerde eigenaar)

    Goed

  4. HANS VD Dikkenberg (geverifieerde eigenaar)

    zie commentaar hier boven

  5. Irene (geverifieerde eigenaar)

    Is een inschatting want ik heb dit nog niet gegeten. Is een cadeautje voor iemands verjaardag.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top