Tournedos, de haasbiefstuk
Tournedos is een mooie steak uit de haas van het rund. Dit luxe stuk vlees wordt ook wel haasbiefstuk genoemd en is het meest malse biefstuk. Door onze slager wordt deze met zorg gesneden uit de rug van het rund, dichtbij de lende. Vervolgens wordt deze verpakt per 200 gram.
De tournedos komt uit de buurt van de lende van het rund. De lende bevindt zich in de rug. Dit deel wordt de ossenhaas genoemd en bestaat uit drie delen; de kop, het middenstuk en de punt. De kop (chateaubriand) is het meest luxe stuk, gevolgd door het middenstuk (tournedos) en de punt (filet mignon). De punt wordt veelal gebruikt voor ossenhaaspuntjes (biefstukpuntjes).
Waar komt ossenhaas tournedos vandaan?
De heerlijke haasbiefstuk van Zorg & Natuur komt uit de lende van onze eigen Angus, Hooglander of Limousin runderen. Vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Daarbij is ons vlees qua dooradering minder vet. Dit komt doordat onze runderen geen krachtvoer krijgen, maar volledig grasgevoerd zijn. Dit beloofd puur vlees op uw bord!
De runderen grazen in verschillende samenstellingen tussen zoogkoeien, kalfjes en stieren in Nederlandse natuurgebieden. Hier mogen zij grote terreinen onderhouden en grazen ze hun eigen, kruidenrijke dieet bijeen. Door het van tijd tot tijd slachten van runderen, garanderen we een gezonde balans in de kuddes voor de toekomst. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Lees meer over de herkomst van ons vlees.
Tournedos bereiden
Er zijn diverse manieren om de tournedos tot een culinair hoogstandje om te toveren. Van recepten voor de bbq tot in de oude vertrouwde koekenpan. Hieronder kunt u een aantal van onze tips voor de bereiding vinden:
- Neem de haasbiefstuk 30 minuten voor gebruik uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm uw borden voor.
- Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het stuk in 4 min rosé kleurig (halverwege keren).
- Bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout en snij het in dunne plakken met een scherp mes.
- Gebruik eventueel een saus zoals eigengemaakte pepersaus.
- Serveer het met gebakken krieltjes en geroosterde bloemkool.
Tournedos ontdooien
Uw vlees en vleespakketten worden diepgevroren thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL. Hierbij wordt het vlees in speciale koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur gehouden. Zo kunt u het vlees thuis weer in de vriezer doen.
Wilt u het vlees gebruiken? De beste manier is het vlees te laten ontdooien in de koelkast. Wij adviseren het vlees er ‘s morgens uit te halen wanneer u het ‘s avonds wilt gebruiken. Deze manier kost namelijk tijd. Een snellere methode van ontdooien is het vlees in een waterdichte verpakking in koud water te leggen. Een tournedos zal dan 1-2 uur nodig hebben om te ontdooien. U kunt dit proces versnellen door ieder half uur het water te verversen.
Heerlijke malse en smakelijke biefstuk. En vooral de wetenschap dat de dieren een goed leven gehad hebben en er geen toevoegingen inzitten, doet het beter smaken!
Echt super vlees. Vlees zoals vlees hoort te smaken!
Heerlijk zachte tournedos.
Goede kwaliteit vlees. Kom hier voor terug.
het mooiste wat jullie verkopen,grandioos mals en smaakt heelijk.