Wat is tri tip steak?
Tri tip steak is sappig en smakelijk vlees. Bij ons is het ezeltje in vergetelheid geraakt, maar in Amerika is het onder de naam Tri-tip een van de populairste stukken voor op de barbecue. Tri tip steak komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Het vlees heeft een mooie donkere kleur met een lichte vet dooradering en een lange draad. Van zichzelf heeft dit stuk vlees al veel smaak. Tevens wordt de tri tip steak gezien als een goed alternatief voor de picanha steak.
Deze laatste is afkomstig uit het achterste deel van de rund, vlak voor de staart, en ook eenvoudig te bereiden. Wilt u liever een groter stuk vlees? Wij hebben ook tri tip vlees als 1 kilo stuk.
Bijnamen van de tri tip steak
Tri tip steak heeft veel verschillende namen, zoals liesstuk, slip van de lende, aiguillette baronne, pasgehuwden stuk en ezeltje tri tip. De tri tip steak komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Het zit dicht tegen de dikke lende aan, vandaar de naam ‘slip van de lende’.
Het pasgehuwden stuk is een andere naam waaronder tri tip bekend staat. Vroeger kreeg een pas getrouwd stel vaak een tri tip steak van de lokale slager. Omdat de kookkunsten nog niet altijd even goed waren, werd dit stuk gegeven. Juist omdat het zo gemakkelijk te bereiden is.
En waarom dan Ezeltje? Ook hiermee verwijst de naam naar de gemakkelijke bereiding. Een van de theorieën is namelijk dat de bereiding van dit stukje vlees zo makkelijk is, dat het onmogelijk kan mislukken. Iedere ezel kan het klaarmaken. Rood of rosé, doorbakken of gestoofd. U kunt er alle kanten mee op. Bekijk ook onze receptenpagina om meer ideeën op te doen!
Steak van 100% natuurvlees
De tri tip steak is afkomstig van onze Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin runderen. Deze rassen staan wereldwijd bekend om de uitmuntende smaak van hun vlees. Onze runderen zijn opgegroeid in sociale kuddes op Nederlandse bodem.
Ze grazen hun eigen, kruidenrijke dieet bij elkaar in Nederlandse natuurgebieden. Dit zorgt ervoor dat ons vlees wat magerder is dan rundvlees van soortgenoten die zijn bijgemest. Ons natuurvlees zit boordevol goede vetten en vitamines. Bovendien hebben de runderen geen antibiotica gehad en voegen we geen onnodige ingrediënten toe aan het vlees.
Wij zijn echte voorstanders van puur eten van Kop tot Staart koken. We hebben de tri tip steak al langere tijd in ons assortiment, voordat het populair werd. Bekijk gerust meer heerlijke stukken vlees uit ons Kop tot Staart assortiment.
Tri tip steak bereiden
Tri tip steak leent zich heel goed voor een bereiding op de barbeque of in de rookoven. Bekijk hier ons recept Ezeltje van de barbecue.
Online vlees bestellen
Tri tip steak en vele andere, kwalitatieve stukken vlees kunt u eenvoudig online bestellen. Wij bezorgen het diepgevroren met een speciale foodservice bij u thuis op de gewenste bezorgdag. Diepgevroren, zodat het vlees zijn kwaliteit en structuur optimaal blijft. Houdt u er dus rekening mee dat het vlees eerst zal moeten ontdooien voordat u het kunt bereiden. Desgewenst kunt u het ook direct overhevelen naar eigen vriezer om het nog wat langer te bewaren.
Heerlijk vlees!
Is niet zo ons ding
Orima!
Heerlijk mals vlees
nog niet op