Wat is tri tip?
Bij ons is het ezeltje in vergetelheid geraakt, maar in Amerika is het onder de naam Tri-tip één van de populairste stukken voor op de barbecue. Dit stuk is sappig en smakelijk vlees. Tri tip komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Het vlees heeft een mooie donkere kleur met een lichte vet dooradering en een lange draad. Van zichzelf heeft deze slip van de lende al veel smaak.
Dit stuk wordt gezien als een goed alternatief voor de picanha. Deze laatste is afkomstig uit het achterste deel van de rund, vlak voor de staart. Wilt u liever een kleiner stuk vlees? Wij hebben ook tri tip als steak te koop.
Bijnamen van de tri tip
Tri tip heeft veel verschillende namen, zoals liesstuk, slip van de lende, aiguillette baronne, pasgehuwden stuk en ezeltje tri tip. Dit vlees komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Het zit dicht tegen de dikke lende aan, vandaar de naam ‘slip van de lende’.
Het pasgehuwden stuk is een naam die vooral vroeger voor tri tip gebruikt werd. Vroeger kreeg een pas getrouwd stel vaak dit stuk van de lokale slager. Omdat de kookkunsten nog niet altijd even goed waren, werd dit stuk gegeven. Juist omdat het zo gemakkelijk te bereiden is.
En waarom dan ezeltje? Ook hiermee verwijst de naam naar de gemakkelijke bereiding. Een van de theorieën is namelijk dat de bereiding van dit stukje vlees zo makkelijk is, dat het onmogelijk kan mislukken. Iedere ezel kan het klaarmaken. Rood of rosé, doorbakken of gestoofd. U kunt er alle kanten mee op. Bekijk ook onze recepten pagina om meer ideeën op te doen!
100% natuurvlees
Ons vlees is afkomstig van de Aberdeen Angus, Schotse Hooglander of Limousin runderen. Deze rassen staan wereldwijd bekend om de uitmuntende smaak van hun vlees. Onze runderen groeien op in sociale kuddes in Nederlandse natuurgebieden.
Ze grazen hun eigen, kruidenrijke dieet bij elkaar en krijgen geen krachtvoer, antibiotica en hormonen. Dit zorgt ervoor dat ons vlees wat magerder is dan rundvlees van soortgenoten die zijn bijgemest, maar juist voor gezonder, puur vlees. Ons natuurvlees zit boordevol goede vetten en vitamines.
Wij zijn echte voorstanders van puur eten van Kop tot Staart koken. We hebben de tri tip al langere tijd in ons assortiment. Het is mooi om te zien dat ook dit stuk aan populariteit wint. Bekijk hier meer heerlijke stukken vlees uit ons Kop tot Staart assortiment.
Tri tip bereiden
Tri tip leent zich heel goed voor een bereiding op de barbecue of in de rookoven. Bekijk hier ons recept Ezeltje van de barbecue.
Tri tip kopen
Tri tip en vele andere, kwalitatieve stukken vlees kunt u eenvoudig online kopen bij Zorg & Natuur. Wij bezorgen het diepgevroren met een speciale foodservice bij u thuis. Diepgevroren, zodat het vlees zijn kwaliteit en structuur optimaal blijft. Houdt u er dus rekening mee dat het vlees eerst zal moeten ontdooien voordat u het kunt bereiden. Desgewenst kunt u het ook direct overhevelen naar eigen vriezer om het nog wat langer te bewaren.
Nog niet gebruikt
Flink stuk vlees voor een goede prijs.
Mooi stuk vlees! we hebben deze nog niet gegeten.
Heel mooi stoofvlees. Heerlijk om van te genieten.