Tri tip (1 kilo)

33,00

1kg. Prijs per kilo 33,00
(3 klantbeoordelingen)

Tri tip is spiervlees met veel smaak en wordt gesneden uit de lies van het rund, vlakbij de onderzijde van de dikke lende. Het vlees heeft een mooie, donkere kleur met een lichte vet dooradering en een lange draad.

Tri tip wordt ook wel slip van de lende, ezeltje, liesstuk of het pasgehuwden stuk genoemd. Gemakkelijk te bereiden tot een smakelijk stuk om te delen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Ezeltje tri tip, 1 kilo

Ezeltje tri tip heeft veel verschillende namen, zoals liesstukje, slip van de lende, aguilette baronne, en ezeltje. Het komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Het vlees heeft een mooie donkere kleur met een lichte vetdooradering en een lange draad. Het stuk zit dicht tegen de dikke lende aan, vandaar de naam ‘slip van de lende’.

Bijnaam ezeltje tri tip

En waarom dan Ezeltje? Daarover lopen de meningen uiteen. Maar een van de theorieën is dat de bereiding van dit stukje vlees zo makkelijk is, dat het onmogelijk kan mislukken. Iedere ezel kan het klaarmaken. Rood of rosé, doorbakken of gestoofd. Je kunt er alle kanten mee op.

Bereiding ezeltje tri tip

TIP Wanneer je het ezeltje in plakken snijdt om te bakken als biefstuk, moet je goed opletten dat je haaks op de draad snijdt, dan is het heerlijk mals. Als werkvlees heeft het zeker baat bij een goede rijping. Maar dan heb je ook een heerlijk mals, sappig en smaakvol stuk vlees op je bord. Bekijk ook onze receptenpagina om meer ideeën op te doen!

Ezeltje tri trip van biologisch rundVan Kop tot Staart

Zorg & Natuur is een voorstander van Kop tot Staart koken, daarom hebben we ezeltje tri tip ook al lang in ons assortiment opgenomen voordat het populair werd.. Bekijk hier meer Producten uit ons van Kop tot Staart assortiment

Bij ons is het ezeltje in vergetelheid geraakt, maar in Amerika is het liesstukje onder de naam Tri-tip een van de populairste stukken voor op de barbecue. Het leent zich overigens ook heel goed voor een bereiding in de rookoven. Bekijk hier ons recept Ezeltje van de barbecue.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

Vind hier ons bio-bedrijf * SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Geroemd vanwege de smaak

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

 

 

 

Gewicht 1 kg
gewicht

450 gram, 475 gram, 500 gram, 550 gram, 600 gram, 630 gram, 650 gram, 675 gram, 700 gram, 725 gram, 740 gram, 760 gram, 800 gram, 820 gram, 840 gram, 850 gram, 900 gram, 925 gram, 1 kilo, 1,1 kilo, 1,2 kilo, 1,3 kilo, 1,5 kilo, 1.6 kilo, 1,7 kilo

Ingrediënten

100% grasgevoerd rundvlees

Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Rund steak rauw per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

3 beoordelingen voor Tri tip (1 kilo)

 1. Marianne L. (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Heel mooi stoofvlees. Heerlijk om van te genieten.

 2. Corine (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Overheerlijk vlees!

 3. jw h. (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Heeeerlijk

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top