Rundernier van Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen
Orgaanvlees is bezig met een voorzichtige comeback. Al zien wij in Nederland de rundernier nog vooral als een lekkernij voor je kat of hond, niertjes zijn echter ook voor de mens heel prima te eten…. Mits je ze heel goed spoelt! Laat de rundernier daarom minstens een hele nacht weken in ruim water met een schep zout en een flinke scheut azijn. De kleur van de nier zal daardoor wat bleker en grijzig worden. Spoel de rundernier vervolgens met heel veel water en laat hem desnoods nog een uurtje in koud water liggen. Dep het vlees droog en verwijder het witte niervet dat nog aanwezig is. Nu is je vlees klaar om bereiden.
Bereidingstip
Je kunt het heel eenvoudig een paar minuutjes rosé bakken op een matig vuur, maar het is ook heel geschikt voor een ragout of steak and kidney-pie. Je zult verrast zijn door de smaak en als bonus is het ook nog eens heel gezond. Nieren zitten namelijk bomvol ijzer!
Rundernier valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept
Stichting Natuurlijke begrazers pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.
Wist u dit over ons Grasgevoerde Natuurvlees?
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Rob S. (geverifieerde eigenaar) –
Bijzonder smakelijk
Hendrik (geverifieerde eigenaar) –
veelste duur.
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Beste Hendrik,
U weet de prijs toch op voorhand?
de prijs staat per stuk en per kilo vermeld op de website?
Peter Scheelings (geverifieerde eigenaar) –
Lekker ook voor de kat
Bas (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend!
D. M. (geverifieerde eigenaar) –
Ik moet zelf nog erg wennen aan niet zozeer de smaak (die is goed) maar vooral het uiterlijk + de beet (heb het in een stoofpotje gebruikt in blokjes); je voelt bij het verwerken in elk geval wel dat het erg mooi/goed vlees is.