Ezeltje, liesstukje, slip van de lende, aguilette baronne, tri tip
Het ezeltje of liesstukje komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Het vlees heeft een mooie donkere kleur met een lichte vetdooradering en een lange draad. Het stuk zit dicht tegen de dikke lende aan, vandaar de naam ‘slip van de lende’.
Bijnaam
En waarom dan Ezeltje? Daarover lopen de meningen uiteen. Maar een van de theorieën is dat de bereiding van dit stukje vlees zo makkelijk is, dat het onmogelijk kan mislukken. Iedere ezel kan het klaarmaken. Rood of rosé, doorbakken of gestoofd. Je kunt er alle kanten mee op.
Bekijk ook onze receptenpagina om meer ideeën op te doen!
Van Kop tot Staart
Bij ons is het ezeltje in vergetelheid geraakt, maar in Amerika is het liesstukje onder de naam Tri-tip een van de populairste stukken voor op de barbecue. Het leent zich overigens ook heel goed voor een bereiding in de rookoven. Bekijk hier ons recept Ezeltje van de barbecue.
Wist u dit over ons Grasgevoerde Natuurvlees?
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.
- Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheidt Natuurvlees BV zich van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Hans Woudstra (geverifieerde eigenaar) –
Smaak was goed maar niet te kauwen helaas
Natuurvlees –
Grote braadstukken zijn malser van de BBQ. Als stukje van 200 gram is het smaakvol maar iets taaier.
Bekijk hier ons recept voor ezeltje van de BBQ
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
John (geverifieerde eigenaar) –
Prima vlees
J Oedzes (geverifieerde eigenaar) –
Goed