Deel

Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook

Runderhart, 450 gram

5,03

450 gr. Prijs per kilo 11,18
(8 klantbeoordelingen)

Runderhart, 450 gram

Runderhart is mager en mals vlees. Ondanks dat er hele leuke stoofrecepten zijn terug te vinden met runderhart, gebruiken wij het in Nederland toch voornamelijk als diervoeding. Maar wist u dat u er een heerlijk runderhart saté van kunt maken? Hart is namelijk een grote spier en dus een goede biefstuk. Omdat een hart constant aan het werken is kan het een taai stukje vlees zijn, maar met de juiste bereiding lik je je vingers erbij af.

Hoe maak je de lekkerste runderhart saté?

Bereiding

  1. Ontdoe de harten van nerven, vlies en vet. Snijd het hart in blokjes (2 bij 2 cm) en was deze in ijskoud water en dep goed droog.
  2. Maal alle ingrediënten, behalve het hart, tot een gladde marinade. Marineer de stukjes hart voor minimaal 4 uur en liefst een dag van te voren.
  3. Spies de saté en grill kort en hard over hoog vuur op de bbq of in de pan. Serveer met saus naar keuze, bijvoorbeeld romige chilimayo(2 el mayonaise, 2 el crème fraise, 1 el habanero hotsaus of gele sriracha) Lekker met quinoa salade.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Runderhart van biologische Angus of Schotse Hooglander

runderhart sate, het lekkerste receptRunderhart is mager en mals vlees. Ondanks dat er hele leuke stoofrecepten zijn terug te vinden met runderhart, gebruiken wij het in Nederland toch voornamelijk als diervoeding. Maar wist u dat u er een heerlijk runderhart saté van kunt maken? Hart is namelijk een grote spier en dus een goede biefstuk. Omdat een hart constant aan het werken is kan het een taai stukje vlees zijn, maar met de juiste bereiding lik je je vingers erbij af.

Recept van Sebastiaan Alferink, kok bij Circl restaurant in Amsterdam, ook afhaalpunt voor ons vlees.

Hoe maak je de lekkerste runderhart saté?

Ingrediënten

Runderhart, 500 gr Paprika, 1 stuk Knoflook, 4 tenen Komijn, 2 el Chili poeder, 1 el Zwarte peper, 1 tl Zeezout, 2 tl Olijfolie, 4 el
Rode wijn azijn, 4 el

Bereiding

  1. Ontdoe de harten van nerven, vlies en vet. Snijd het hart in blokjes (2 bij 2 cm) en was deze in ijskoud water en dep goed droog.
  2. Maal alle ingrediënten, behalve het hart, tot een gladde marinade. Marineer de stukjes hart voor minimaal 4 uur en liefst een dag van te voren.
  3. Spies de saté en grill kort en hard over hoog vuur op de bbq of in de pan. Serveer met saus naar keuze, bijvoorbeeld romige chilimayo(2 el mayonaise, 2 el crème fraise, 1 el habanero hotsaus of gele sriracha) Lekker met quinoa salade.

Runderhart valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

van kop tot staart biologisch vlees etenNatuurlijk Beheer pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

Vind hier ons bio-bedrijf * SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Wist u dit over ons Natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Gewicht 0.450 kg
Voedingswaarde
Rundvlees rauw <5% vet per 100 gr
Energie 459/109 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 22,6 gram
Zout 0,063 gram

8 beoordelingen voor Runderhart, 450 gram

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Kwaliteit product

  2. diederikmasure (geverifieerde eigenaar)

    Prachtig stuk vlees, een genot om in stukjes te snijden (echt waar, had ik niet verwacht). Gebruik het vaak in stoofpotjes.

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    .

  4. Hendrik (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    veelste duur.

    • VOF Zorg en Natuur (winkelmanager)

      beste Hendrik,
      U geeft 5 keer dezelfde review

      U weet de prijs toch op voorhand?
      de prijs staat per stuk en per kilo vermeld op de website?

    • VOF Zorg en Natuur (winkelmanager)

      Beste Hendrik,
      U weet de prijs toch op voorhand?
      de prijs staat per stuk en per kilo vermeld op de website?

  5. Ar Nassiri (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top