Productcode 1229 Categorieën ,

Varken Procureur (1 kilo)

22,98

1kg. Prijs per kilo 22,98
(24 klantbeoordelingen)

Veel grillmasters en tuinstokers worden helemaal gelukkig bij de aanblik van een mooie varken procureur. Dit fantastische braadstuk wordt uit de varkensnek gesneden en is het sappigste deel van het varken.

Op de barbecue wordt procureur vaak gebruikt voor pulled pork recepten. Door een varken procureur ‘low and slow’ te garen wordt het vlees heerlijk zacht en kunt u het zo uit elkaar trekken.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varken Procureur, 1 kilo kwaliteitsvlees

De varken procureur is varkensnek zonder been. Het is het sappigste deel van het varken en wordt vaak gebruikt als braadstuk. De kleur van procureur is vrij donker en het vlees is stevig, grof van draad en gezegend met een flinke vetmarmering. Procureur is bij uitstek geschikt voor slow cooking; dus lekker lang laten garen. Daarna kan het in plakken gesneden worden of ‘getrokken’ worden als pulled pork.

Varken procureur bereiden

Op de barbecue wordt varken procureur vaak gebruikt voor pulled pork recepten. Daarvoor marineert u het vlees eerst, om het vervolgens lang en op lage temperatuur te laten garen. Eenmaal klaar is het gemakkelijk met twee vorken uiteen trekken. De mooie draderige structuur van de varken procureur komt zo fantastisch tot z’n recht. U kunt pulled pork natuurlijk ook in de oven of slowcooker bereiden.

Varken procureur, heerlijk als pulled pork

 

Samenwerken voor kwaliteit

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past helaas niet binnen ons eigen begrazingsbedrijf. Hierom kunnen wij dan ook geen varkens in de gebieden die wij beheren uitzetten.

Om wel in de behoefte te kunnen voorzien voor het kopen van al uw duurzame vleesproducten op één plek, werken wij samen met een scharrelvarkenshouder. Deze vijfsterren varkensboer voldoet aan de eisen die wij voor varkensvlees in onze webshop hebben gesteld. Dit zijn bijvoorbeeld: optimaal dierenwelzijn, duurzame werkwijze, kleinschalig bedrijf en een hoge kwaliteitsstandaard.

Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken

Het Veluws landvarken

Maak kennis met het Veluws landvarken. De varkens van onze varkensvlees leverancier hebben een zo natuurlijk mogelijk leven gehad. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. Uiteraard is altijd een binnenhok met vers stro.

Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke, natuurlijke weerstand opbouwen.

Procureur van scharrelvarken bij Zorg & Natuur

Een eerlijk en gezond stuk varkensvlees

Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed. Dit komt mede door het intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij. Benieuwd welke stukken wij nog meer verkopen? Bekijk hier alle scharrelvarken producten.

Scharrelvarken vlees online bestellen

De varken procureur en andere vleesproducten worden bij u thuisbezorgd met een speciale foodservice. Hierbij wordt het diepgevroren* vlees in speciale koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur gehouden. Zo kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen. Bovendien kunt u het vlees zo direct in eigen vriezer overhevelen om het nog langer te bewaren. Wilt u het gaan bereiden? Houdt u dan rekening met een ontdooi tijd.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% scharrelvarkensvlees
Voedingswaarde
Varkensvlees >15 gr vet rauw per 100 gr
Energie 1153/278 kJ/kcal
Vetten 23,3 gram
waarvan verzadigde vetzuren 8,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10,2 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 2,8 gram
Koolhydraten 0,6 gram
waarvan suikers 0,4 gram
Vezels 0,2 gram
Eiwitten 16,4 gram
Zout 0,438 gram

24 beoordelingen voor Varken Procureur (1 kilo)

4,9 Waardering
1-5 van 24 beoordelingen
 1. Vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad smaakt zoveel beter. Dit is het mooiste stukje varkensvlees. Aanrader!

 2. Prima mals stuk vlees, we hebben er Char siu van gemaakt. Heerlijk. Levering was goed en zorgvuldig. Dit gaan we zeker vaker doen. Goede prijs kwaliteit verhouding.

 3. Zeer te vreden

 4. Heerlijk pulled pork van gemaakt op de BBQ.

Beoordeling toevoegen
Varken Procureur (1 kilo) Varken Procureur (1 kilo)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven