Productcode 1230 Categories ,

Varkensbotten (1 kilo)

9,85

1kg. Prijs per kilo 9,85
(4 klantbeoordelingen)

Varkensbotten afkomstig van het scharrelvarken, het Veluws landvarken om precies te zijn. Heerlijke én gezonde stukken bot rijk aan gelatine en mergpijpjes met veel natuurlijk beenmerg en een bron van ijzer, vitamine A, fosfor en onverzadigde vetzuren.

Mix van verschillende varkensbotten, gelatinerijke delen en hier en daar een mergpijp.

Inhoud: ca. 1 kilo

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkensbotten

De varkensbotten van scharrelvarkens zijn een mooie mix van verschillende gelatinerijke delen van het varken. Perfect om een mooie bouillon van te maken. Hier en daar zit er ook een mergpijpje tussen voor een smakelijk tussendoortje van beenmerg. De varkensbotten worden gebruikt om bouillon, soep of fond van varken mee te maken.

Van kop tot staart eten

Vroeger was er geen bio-industrie, vlees was duur en beperkt voorradig. Het is dan ook niet zo vreemd dat onze voorouders het complete dier van kop tot staart op aten. Voedzaam vlees was veel te waardevol om niet te gebruiken. Voor alle organen en andere ‘incourante’ delen waren destijds ook volop smakelijke recepten en gerechten in omloop.

Inmiddels zijn we als gevolg van welvaart en overvloed veel van deze producten en gerechten vergeten. Toch is er sprake van een voorzichtige opleving van ‘het vergeten vlees’. Een aantal redenen daarvoor zijn makkelijk aan te voeren:

 • Allereerst de in aanhang groeiende filosofie van de geestelijk vader van het ‘kop tot staart koken’ (nose to tail eating). De bekende chef Fergus Henderson van restaurant St. John in Londen. Hij stelt dat wanneer je een dier doodmaakt om op te eten, het niet meer dan normaal is om daar vervolgens eerbiedig mee om te gaan. En dat doe je door zoveel mogelijk van dat dier te gebruiken.
 • Een andere positieve bijkomstigheid van het ‘van kop tot staart koken’ is dat koken en eten weer een avontuur wordt! Wat is er nou leuker dan jezelf uit te dagen om zo min mogelijk weg te gooien? Je ziet dat zowel de professionele chef als de thuiskok tegenwoordig volop experimenteert en daarbij iedere kruimel aan creativiteit aanwendt om tot mooie smaakverrassingen te komen.
 • En die smaakbeleving op zichzelf is ook weer een belangrijke reden. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Nieuwe smaken en texturen prikkelen je zintuigen. Eenvoudige, eerlijke zaken die verrukkelijk zijn en zelfs opwindend. Soms een beetje eng en bovenal compleet anders dan al het voedsel dat je kent.
 • Geloof het of niet, maar ook onze gezondheid is gebaat bij het ‘van kop tot staart eten’. Of je nu bouillon trekt van de botten (bottenbouillon zit o.a. boordevol vitaminen en goede vetzuren)

Zorg & Natuur is een groot voorstander van het ‘van kop tot staart’ koken en bied deze varkensbotten met trots aan in onze webshop. Wist u dat wij ook lamsbotten,  runderbotten en schenkel in ons assortiment hebben?

Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken

De herkomst van onze varkensbotten

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Wij werken hierom samen met een vijfsterren varkensboer die duurzaam werkt en zijn Veluwse landvarkens bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Lees meer over de herkomst en bekijk alle scharrelvarkensvlees producten.

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% varkensbotten

4 beoordelingen voor Varkensbotten (1 kilo)

5,0 Waardering
1-4 van 4 beoordelingen
 1. mooie botten voor bouillon en nog veel vlees eraan om een mooie ragout te maken

 2. Ik heb er een saus mee getrocken, super.

 3. Top

 4. Prima

Beoordeling toevoegen
Varkensbotten (1 kilo) Varkensbotten (1 kilo)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven