Varkensfiletlapjes
Varkensfiletlapjes worden uit de rug van het varken gesneden. Het is licht gemarmerd mager vlees met een zachte smaak. Ze worden apart verpakt, handig voor kleine huishoudens.
Hoe voorkom je dat je varkensfiletlapjes droog worden?
Vakensfilet is mooi mals vlees, maar je moet oppassen met te lang bakken. Varkensfiletlapjes worden al snel wat droog. Met een paar simpele tips is dat heel makkelijk te voorkomen.
- Laat de varkensfiletlapjes eerst op kamertemperatuur komen.
- Even droogdeppen en door de bloem halen.
- Snel bruin bakken en op een lager vuur nog even kort laten doorbraden. Totaal max. 3 minuten per kant.
- Uit de pan in aluminiumfolie nog heel even laten nagaren.
- Wanneer ze nog licht rosé zijn van binnen heb je het perfect gedaan.
Vlees van het Veluws landvarken
In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.
Buiten spelen
Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Natuurlijke weerstand
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.
Top vlees
Zalig stukje vlees. Vol van smaak, mals met een net goed vet randje