Productcode 1201 Categorie: Productsoort

Varkensgehakt, 250 gram

2,75

250 gr. Prijs per kilo 11,00
(20 klantbeoordelingen)

Varkensgehakt

Nederlanders zijn dol op varkensvlees en dit gehakt wordt gemaakt uit verschillende delen van het biologisch scharrelvarken. Dat zorgt voor een lekkere vet/vleesverhouding. Het is niet alleen heel veelzijdig, maar ook nog eens hartstikke lekker!

Gewicht: 250 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkensgehakt van het scharrelvarken.

Waar komt het vandaan?

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuisbezorgd.

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.

De varkens hebben onbeperkt de mogelijkheid om buiten in de grond te wroeten, in de wei te luieren of in de modder te rollen. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Veluws Landvarken is voortaan rechtstreeks te bestellen via de webshop van Zorg & Natuur. Wij nemen het gewoon in dezelfde bestelling mee en bezorgen het tegelijk met onze eigen producten bij u thuis.

 

Gewicht 0.250 kg

20 beoordelingen voor Varkensgehakt, 250 gram

 1. Alma Soeteman (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Nog niet gegeten maar alle vertrouwen in dat het super zal zijn

 2. L. Ketting (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Lekker smeuïg.

 3. Wing Tse (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Een van de favorieten bij ons, makkelijk toepasbaar in vele gerechten

 4. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Voor het eerst varkensgehakt gegeten. Heerlijke smaak.

 5. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  super goed

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top