Productcode 1291 Categorie:

Varkenshart

3,98

350 gr. Prijs per kilo 11,37
(4 klantbeoordelingen)

Varkenshart is orgaanvlees dat mager, mals en mild van smaak is. Niet iedereen is te porren voor orgaanvlees, maar de club van avontuurlijke eters groeit wel. Speciaal voor deze lekkerbekken hebben wij nu ook varkenshart in het assortiment opgenomen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkenshart van Veluws scharrelvarken

Het vlees van varkenshart is mager, mals en mild van smaak. Niet iedereen is te porren voor orgaanvlees, maar de club van avontuurlijke eters groeit wel. Dat merken wij bijvoorbeeld aan de toenemende interesse voor onze ‘van kop tot staart’ producten. Speciaal voor deze lekkerbekken hebben wij nu ook varkenshart in het assortiment opgenomen.

Varkenshart van Zorg & Natuur

Varkenshart bereiden

Voordat je het kunt bereiden maak je het hart eerst schoon door de kleine hartkamers weg te snijden en vervolgens te halveren. Verwijder het bloed en aanwezige vezeltjes en snijd het vet aan de buitenkant weg. Vervolgens snijd je er mooie blokjes van. Deze blokjes kun je naar smaak bakken of te stoven.

De Franse keuken kent veel recepten voor varkenshart. Een heel eenvoudig recept is ‘gesmoord varkenshart met witte wijn en knoflook’. Daarvoor bak je de dobbelsteentjes in boter goudbruin op een matig vuur, met twee teentjes fijngehakte knoflook. Strooi zout en peper erover en giet er een glas witte wijn bij. Nog een paar minuten zachtjes laten pruttelen, een hand fijngehakte peterselie erover strooien en serveren met jonge aardappeltjes of franse frietjes en tomatensalade. Bon appetit!

Waar komt ons varkensvlees vandaan?

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren.

Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: optimaal dierenwelzijn, duurzame werkwijze, kleinschalig bedrijf en een hoge kwaliteitsstandaard. Wij hebben een vijfsterren varkensboer gevonden die zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.

Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken

Het Veluws landvarken

De scharrelvarkenshouder heeft Veluwse landvarkens. De varkens hebben onbeperkt de mogelijkheid om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Eerlijk en gezond varkensvlees

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij. Bekijk hier alle scharrelvarken producten.

Gewicht 0,350 kg
Ingrediënten 100% varkenshart
Voedingswaarde
Varkenshart per 100 gr
Energie 669/159 kJ/kcal
Vetten 4,7 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 1,0 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,1 gram
Eiwitten 29,0 gram
Zout 0,068 gram

4 beoordelingen voor Varkenshart

5,0 Waardering
1-4 van 4 beoordelingen
 1. OP spiezen!!!

 2. mooi stuk vlees voor bijzonder gerecht

 3. Mijn kat is er dol op.

Beoordeling toevoegen
Varkenshart Varkenshart
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven