Productcode 1292 Categorieën , Productsoort ,

Varkenshersenen

4,98

150 gr. Prijs per kilo 33,20
(10 klantbeoordelingen)

Varkenshersenen hebben een fluweelzachte smaak en structuur. Mocht u dit nog niet over de streep trekken, bedenk dan dat ze ook nog eens hartstikke gezond zijn. Varkenshersenen vormen namelijk een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals Vitamine B-12, omega 3 vetzuren, eiwitten en mineralen! Bent u ervoor te porren het eens te proberen?

Uitverkocht

Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkenshersenen van het Veluws landvarken

Varkenshersenen staan in Nederland zelden op het menu, maar in België zijn de chefs er volop mee aan het experimenteren geslagen. De ‘van kop tot staart’ filosofie speelt daarbij natuurlijk een rol, maar inmiddels hebben ze ontdekt dat dit onbeminde orgaanvlees ook echt heel lekker is.

Fluweelzachte smaak

Varkenshersenen hebben namelijk een fluweelzachte smaak en structuur. Mocht dit je nog niet over de streep trekken, bedenk dan dat ze ook nog eens hartstikke gezond zijn. Varkenshersenen vormen namelijk een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals Vitamine B-12, omega 3 vetzuren, eiwitten en mineralen!

Benieuwd naar een verrassende bereiding? Bekijk ons recept nuggets van varkenshersenen.

Varkenshersenen nuggets, verrassend smaakvol!

Herkomst scharrelvarkensvlees

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren.

Wij werken hierom samen met een vijfsterren varkensboer die biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken

Veel speelruimte en buitenlucht

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht 0,150 kg
Ingrediënten 100% varkenshersenen
Voedingswaarde
Hersenen varken, rauw per 100 gr
Energie 513/122 kJ/kcal
Vetten 9 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,6 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 1,3 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 10,6 gram

10 beoordelingen voor Varkenshersenen

4,5 Waardering
1-5 van 10 beoordelingen
 1. Heerlijk eerlijk vlees met een hele zachte smaak

 2. ach, wat heerlijk, was van mijn kindertijd geleden dat ik ze nog eens at

 3. Neem de tijd en neem bereidingswijze door en kijk voor meer op internet. Wellicht even vreemd als je het niet kent. Maar zeer apart.

 4. ff wennen weer.
  Maar ben een ‘kop tot staart’ eter en hou van anders dan anders.Had er de tijd voor genomen, zorg aan besteed en was lekker.

Beoordeling toevoegen
Varkenshersenen Varkenshersenen
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven