Productcode 1292 Categorieën ,

Varkenshersenen (150 gram)

4,95

150 gr. Prijs per kilo 33,00
(2 klantbeoordelingen)

Varkenshersenen hebben een fluweelzachte smaak en structuur. Mocht u dit nog niet over de streep trekken, bedenk dan dat ze ook nog eens hartstikke gezond zijn. Varkenshersenen vormen namelijk een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals Vitamine B-12, omega 3 vetzuren, eiwitten en mineralen! Bent u ervoor te porren het eens te proberen?

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkenshersenen van het Veluws landvarken

Varkenshersenen staan in Nederland zelden op het menu, maar in België zijn de chefs er volop mee aan het experimenteren geslagen. De ‘van kop tot staart’ filosofie speelt daarbij natuurlijk een rol, maar inmiddels hebben ze ontdekt dat dit onbeminde orgaanvlees ook echt heel lekker is.

Fluweelzachte smaak

Varkenshersenen hebben namelijk een fluweelzachte smaak en structuur. Mocht dit je nog niet over de streep trekken, bedenk dan dat ze ook nog eens hartstikke gezond zijn. Varkenshersenen vormen namelijk een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals Vitamine B-12, omega 3 vetzuren, eiwitten en mineralen!

Varkenshersenen recept

Herkomst scharrelvarkensvlees

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren.

Wij werken hierom samen met een vijfsterren varkensboer die biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Varkensvlees van biologische boerderij online bestellen bij ZorgNatuur.nl

Veel speelruimte en buitenlucht

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht 0.150 kg
Ingrediënten 100% varkensvlees
Voedingswaarde
Hersenen varken, rauw per 100 gr
Energie 513/122 kJ/kcal
Vetten 9 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,6 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 1,3 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 10,6 gram

2 beoordelingen voor Varkenshersenen (150 gram)

 1. Eline G. (geverifieerde eigenaar)

  Gebruikt voor het looien van vissenhuiden, niet om te eten.

 2. Nico (geverifieerde eigenaar)

  Eindelijk een adres gevonden waar varkenshersenen te koop zijn.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top