Productcode 1293 Categorieën , Productsoort ,

Varkenslever, 250 gram

3,70

250 gr. Prijs per kilo 14,80
(3 klantbeoordelingen)

Varkenslever, 250 gram

Varkenslever is niet alleen gezond, het bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees.

Bereidingstip

Hoe voorkom ik dat de lever droog en taai wordt?
De gouden stelregel is nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt varkenslever taai en droog.

U kunt varkenslever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor heeft u een dikke, krachtige jus. Met gebakken ui en een stukje vlees erbij is dat zeer smakelijk! Anders is het erg lekker om lever met wat ui en een appeltje langzaam te laten sudderen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkenslever, gezond, ontzettend lekker en veelzijdig

Varkenslever is niet alleen gezond. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees. Er is voor alle smaken wel een leuk recept te vinden. U moet het gewoon een keer proberen!

Bereidingstip

Gouden stelregel bij het klaarmaken van varkenslever is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

  • Een gezond levertje van een varken die buiten heeft kunnen lopen en biologisch voer heeft gegeten, bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer.
    Lever is daarmee een belangrijke aanvulling binnen een gebalanceerde voeding. Vitamine A is goed voor je gezichtsvermogen, een gezonde celdeling en je vruchtbaarheid. Terwijl de familie van vitamines B een zegen zijn voor je hersenfunctie, concentratievermogen, humeur, immuunsysteem, spijsvertering en energielevel. Voor je skelet heb je vitamine D nodig, het bevordert de calciumopname in je botten. Ook je afweersysteem, ogen en organen zijn gebaat bij vitamine D. Koper en ijzer heb je juist weer nodig voor je schildklierfunctie.
  • Lever en levertraan zijn de een van de weinige bronnen waarin deze vitaminen in ruime hoeveelheden voorkomen. Je hoeft weinig van te eten om voldoende binnen te krijgen.
  • Degenen die redelijk bekend zijn met het functioneren van de lever zullen nu vragen: Maar een lever ontgift het lichaam, eet je dan niet de gifstoffen juist op? Het klopt inderdaad dat de lever ontgift, maar een gezonde lever houdt geen gifstoffen vast. En gezonde dieren hebben gezonde levers. Zoals ik eerder al zei, als een dier veel heeft kunnen bewegen, liefst buiten, en gezonde voeding heeft gekregen en niet volgespoten is met antibiotica, heb je een gezond dier en dus een gezonde lever. Biologisch is dus het beste. En omdat je met twee porties kippenlever per week al een heel aardig eind opschiet, valt dat dus qua kosten best mee.

Zelf jus of leverpaté maken?

Het is heel makkelijk met deze tips

Helaas houdt niet iedereen van lever. Het is ook een ‘acquired taste’. U kunt lever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor krijgt u een dikke, krachtige jus. Met gebakken ui en een stukje vlees erbij is dat zeer smakelijk! Anders is het erg lekker om lever met wat ui en een appeltje langzaam te laten sudderen. Gouden stelregel bij het klaarmaken van kippenlevertjes is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

U kunt ook zelf prima leverpaté maken. Vaak is dit gezonder en voedzamer dan de paté die je in de winkel koopt. Dit is een combinatie van gekookte, gepureerde lever met een verhouding van 2 op 1 lever op boter. Dus 500 gram lever op 250 gram boter. Samen pureren, kruiden en zout naar smaak toevoegen en op laten stijven in de koelkast

Heeft u de smaak te pakken? Probeer ook onze runderlever of lamslever

Waar komen de scharrelvarkens vandaan? Lees hier verder

Het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuisbezorgd.

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

 

Vijfsterren varkensboer

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.

En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% varkensvlees
Voedingswaarde
Varkenslever rauw per 100 gr
Energie 539/129 kJ/kcal
Vetten 4,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,8 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren 1,1 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,3 gram
Zout 0,28 gram

3 beoordelingen voor Varkenslever, 250 gram

  1. Wing Tse (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Smaakvol

  2. Magdeline De Windt (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    De beste

  3. janet (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    good quality

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top