Varkenssaucijs zoutloos
Smakelijke verse worst of braadworstjes van niet te grof gemalen varkensvlees, mild gekruid met natuurlijke kruiden. Lekker in de pan, maar ook heel geschikt voor op de barbecue. Onze zoutloze varkenssaucijs is zeer sappig en smakelijk door de gebruikte (biologische) kruiden. Echt een traktatie voor iedereen die zoutlook of natriumarm eet. Iedere verpakking bevat 2 saucijzen.
Wilt u ook lekker natrium-arm en zoutloos eten?
Regelmatig krijgen wij de vraag of wij naast onze onbewerkte vleesproducten die natuurlijk al zonder zout zijn, ook zoutloze worstjes verkopen. Vandaar dat wij deze heerlijke Varkenssaucijs zoutloos hebben gelaten! Hij is zo lekker gekruid dat u het zout niet eens mist!
TIP: we hebben ook zoutloze rundersaucijs en zoutloze hamburgers.
Varkenssaucijzen klaarmaken
Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
- Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarm je boter, ghee of ossewit en braad je de zoutloze saucijs rondom bruin. Vervolgens draai je het vuur laag, doe je een scheutje water in de pan en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 langzaam garen.
Zoutloze varkensworst
Wanneer je zoutloos wilt eten is het soms zoeken naar producten. Veel vleesproducten moet je bijna zelf maken om er zeker van te zijn dat er geen zout in gaat. Zelf worst maken is niet voor iedereen haalbaar. Vandaar dat we onze ambachtelijke huisslager Ter Weele hebben gevraagd om onze populaire varkensworsten ook in een zoutloze variant te maken. Zo kunt u wanneer u geen of weinig zout eet ook een heerlijke varkenssaucijs eten. De worst is zeer smakelijk door de gebruikte kruiden. Het vlees is mooi sappig en mals. Een heerlijk worst voor bij het avondeten.
Vlees van het Veluws landvarken
Ook de zoutloze varkenssaucijzen maken wij van het vlees van het Veluws landvarken. Het Veluws landvarken woont bij een biologische varkensboer op de Veluwe. De dieren kunnen de hele dag vrij rondscharrelen. Of ze nu in de wei willen staan, in de modder willen wroeten of toch liever binnen in het stro willen liggen. Het kan en mag allemaal. Hierdoor hebben de varkens geen stress, kunnen ze hun staart houden en hebben ze een heerlijk leventje.
Vrij van antibiotica
De varkens krijgen preventief geen antibiotica en ziek worden ze bijna nooit. Het vrije leven, de gezonde voeding en het stress loze leven houden de dieren natuurlijk gezond. Dat is voor ons de reden om te kiezen voor het vlees van het Veluws landvarken. De smaak en malsheid van het vlees zijn uitzonderlijk goed, dankzij het intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken.
Super dat dit ook zoutvrij bestaat.
Mag wat meer gekruid.
Perfect
Lekker zonder meuk, simpel lekker.