Productcode 204 Categorieën , Productsoort ,

Droge worst (venkel)

6,75

200 gr. Prijs per kilo 33,75
(3 klantbeoordelingen)

Venkelworst is een droge worst die na het vullen wordt opgehangen om te drogen. Het is een streekproduct dat vooral in het noorden van Nederland nog gemaakt wordt. Iedere streek heeft weer zijn eigen werkwijze en smaak.

Onze venkelworstjes bevatten een kruidenmix van biologische oorsprong en een snuf keltisch zeezout. De worst heeft een fris, anijsachtige smaak dankzij de venkelzaadjes. Geleverd per twee.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Venkelworst van puur natuurvlees

Venkelworst van Zorg & Natuur is gemaakt van puur rundvlees afkomstig van Black Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen. Onze droge worsten zijn zeer stevig van structuur en vol van smaak.

Deze venkelworstjes voegen hier een frisse, anijsachtig accent aan toe dankzij de venkelzaadjes. We kruiden het rauwe vlees verder met een biologisch kruidenmengsel en een snuf keltisch zeezout.

Droge worst (venkel)

Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt deze droge venkelworstjes net wat minder smeuïg, en niet zo roze kleurig, dan u misschien gewend bent. De worsten brengen u juist de smaak van puur vlees.

Tip: Snijd ze mooi dun, dan profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.

We hebben naast deze geliefde venkelworstjes ook droge worst in andere smaken, zoals peperworst, knoflookworst, droge worst met bospaddenstoel of naturel. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.

Een stukje historie

De receptuur voor venkelworst (in het Italiaans finocchiona) is ontstaan in de renaissance, of mogelijk zelfs nog, in de late middeleeuwen. Het gebruik van venkel was een alternatief voor peper (een belangrijk ingrediënt van de standaard salami), die op dat moment erg duur was.

Venkel groeide juist wild en overvloedig op het Toscaanse platteland.

Ook is venkel rijk aan menthol, en door de anesthetische eigenschappen werd finocchiona regelmatig aangeboden door de wijnmakers van het Chianti-gebied aan hun klanten voordat ze hun lagere kwaliteitswijnen lieten proeven om zo hun smaak te maskeren.

Meer over onze kuddes

Wij hebben kuddes van Aberdeen Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Ze groeien en grazen in natuurgebieden, gewoon hier in Nederland. De runderen worden niet bijgemest en zijn nooit in aanraking geweest met antibiotica.

De runderen zijn tevens biologisch gecertificeerd. Onze venkelworst is gemaakt van puur natuurvlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

Onze runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.

Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

Venkelworst recept

Droge venkelworstjes lenen zich niet alleen goed als borrelhap of tussendoortje. Maar juist ook door een salade of (koude) pasta. Als u de worstjes mooi dun snijd, profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.

Bovendien passen de venkelworstjes ook vrij goed in een koolhydraatarm dieet. Een venkelworst van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.

Venkelworstjes ontdooien en bewaren

Venkelworstjes koopt u gemakkelijk online bij Zorg & Natuur. Onze venkelworst wordt diepgevroren bij u geleverd op de gewenste leverdag.

Zo blijft naast een langere houdbaarheid ook de celstructuur en kwaliteit van het vlees optimaal.

  • In de vriezer kunt u de venkelworst tot drie maanden bewaren met een temperatuur van -18 graden.
  • Na ontdooien kunt u voor een wat hardere droge venkelworst het beste kiezen voor een droge plaats op kamertemperatuur.
  • Voor een zachtere worst kiest u het beste de koelkast. U kunt venkelworst los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
  • Wanneer u de worst heeft aangesneden kunt het op beide plekken bewaren, maar raden wij het aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, zout, venkelzaad, peper
Voedingswaarde
Droge worst rund per 100 gr
Energie 1124/271 kJ/kcal
Vetten 20,6 gram
waarvan verzadigde vetzuren 8,1 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9,0 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
Koolhydraten 6,5 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 14,8 gram
Zout 1,102 gram

3 beoordelingen voor Droge worst (venkel)

  1. Oebel R. (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk!

  2. jan (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk

  3. mw.T. (geverifieerde eigenaar)

    Venkelworstjes die naar “vlees” smaken met de venkel als accent. En zo hoort het ook .

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top