Venkelworst van puur natuurvlees
Venkelworst van Zorg & Natuur is gemaakt van puur rundvlees afkomstig van Black Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen. Onze droge worsten zijn zeer stevig van structuur en vol van smaak.
Deze venkelworstjes voegen hier een frisse, anijsachtig accent aan toe dankzij de venkelzaadjes. We kruiden het rauwe vlees verder met een natuurlijk, gebalanceerd kruidenmengsel en een snuf Keltisch zeezout. Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt deze droge venkelworstjes net wat minder smeuïg, en niet zo roze kleurig, dan u misschien gewend bent. De worsten brengen u juist de smaak van puur vlees.
Tip: Snijd ze mooi dun, dan profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.
We hebben naast deze geliefde venkelworstjes ook droge worst in andere smaken, zoals peperworst, knoflookworst, droge worst met bospaddenstoel of naturel. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.
Een stukje historie
De receptuur voor venkelworst (in het Italiaans finocchiona) is ontstaan in de renaissance, of mogelijk zelfs nog, in de late middeleeuwen. Het gebruik van venkel was een alternatief voor peper (een belangrijk ingrediënt van de standaard salami), die op dat moment erg duur was.
Venkel groeide juist wild en overvloedig op het Toscaanse platteland.
Ook is venkel rijk aan menthol, en door de anesthetische eigenschappen werd finocchiona regelmatig aangeboden door de wijnmakers van het Chianti-gebied aan hun klanten voordat ze hun lagere kwaliteitswijnen lieten proeven om zo hun smaak te maskeren.
Meer over onze kuddes
Wij hebben kuddes van Aberdeen Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Ze groeien en grazen in natuurgebieden, gewoon hier in Nederland. Dit doen ze in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
De runderen worden niet bijgemest en zijn nooit in aanraking geweest met antibiotica. Dit maakt het vlees van onze runderen wat magerder dan bijgemeste soortgenoten, maar zeker niet minder smaakvol. Wat dit ons vlees nog meer maakt is puur. Puur rundvlees zoals u dat bijna nergens meer kunt kopen.
Onze droge worstjes zijn dan ook zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten gemaakt.
Venkelworst recept
Droge venkelworstjes lenen zich niet alleen goed als borrelhap of tussendoortje. Maar juist ook door een salade of (koude) pasta. Als u de worstjes mooi dun snijd, profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.
Bovendien passen de venkelworstjes ook vrij goed in een koolhydraatarm dieet. Een venkelworst van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.
Venkelworstjes bewaren
Heeft u zo’n heerlijke droge worst van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid? U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is.
Extra bewaartips:
- In de vriezer kunt u de droge worsten tot drie maanden bewaren bij een temperatuur van -18 graden.
- Na ontdooien kunt u de bospaddenstoel worsten op een droge plaats, op kamertemperatuur, bewaren voor een wat hardere droge worst.
- Voor een zachtere worst kiest u de koelkast als bewaarplek.
- U kunt de droge worsten los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
- Wanneer u een worst heeft aangesneden kunt het nog steeds op beide plekken bewaren, maar raden wij aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Super lekker
venkel is heerlijk in droge worst
Lekker.
Lekker
Worst met venkel is altijd raak hier.