06 152 298 78    contact@zorgnatuur.nl

Productcode 204 Categorieën , Productsoort ,

Droge worst (venkel)

7,43

200 gr. Prijs per kilo 37,15
(10 klantbeoordelingen)

Venkelworst is een droge worst die na het vullen wordt opgehangen om te drogen. Het is een streekproduct dat vooral in het noorden van Nederland nog gemaakt wordt. Iedere streek heeft weer zijn eigen werkwijze en smaak.

Onze venkelworstjes bevatten een goed uitgebalanceerde kruidenmix en een snuf Keltisch zeezout. De worst heeft een fris, anijsachtige smaak dankzij de venkelzaadjes. Verpakt per twee.

NIET MEER VERKRIJGBAAR

Uitverkocht

Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Venkelworst van puur natuurvlees

Venkelworst van Zorg & Natuur is gemaakt van puur rundvlees afkomstig van Black Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen. Onze droge worsten zijn zeer stevig van structuur en vol van smaak.

Deze venkelworstjes voegen hier een frisse, anijsachtig accent aan toe dankzij de venkelzaadjes. We kruiden het rauwe vlees verder met een natuurlijk, gebalanceerd kruidenmengsel en een snuf Keltisch zeezout. Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt deze droge venkelworstjes net wat minder smeuïg, en niet zo roze kleurig, dan u misschien gewend bent. De worsten brengen u juist de smaak van puur vlees.

Tip: Snijd ze mooi dun, dan profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.

Droge worst (venkel)

We hebben naast deze geliefde venkelworstjes ook droge worst in andere smaken, zoals peperworst, knoflookworst, droge worst met bospaddenstoel of naturel. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.

Een stukje historie

De receptuur voor venkelworst (in het Italiaans finocchiona) is ontstaan in de renaissance, of mogelijk zelfs nog, in de late middeleeuwen. Het gebruik van venkel was een alternatief voor peper (een belangrijk ingrediënt van de standaard salami), die op dat moment erg duur was.

Venkel groeide juist wild en overvloedig op het Toscaanse platteland.

Ook is venkel rijk aan menthol, en door de anesthetische eigenschappen werd finocchiona regelmatig aangeboden door de wijnmakers van het Chianti-gebied aan hun klanten voordat ze hun lagere kwaliteitswijnen lieten proeven om zo hun smaak te maskeren.

Meer over onze kuddes

Wij hebben kuddes van Aberdeen Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Ze groeien en grazen in natuurgebieden, gewoon hier in Nederland. Dit doen ze in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

De runderen worden niet bijgemest en zijn nooit in aanraking geweest met antibiotica. Dit maakt het vlees van onze runderen wat magerder dan bijgemeste soortgenoten, maar zeker niet minder smaakvol. Wat dit ons vlees nog meer maakt is puur. Puur rundvlees zoals u dat bijna nergens meer kunt kopen.

Onze droge worstjes zijn dan ook zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten gemaakt.

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Venkelworst recept

Droge venkelworstjes lenen zich niet alleen goed als borrelhap of tussendoortje. Maar juist ook door een salade of (koude) pasta. Als u de worstjes mooi dun snijd, profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.

Bovendien passen de venkelworstjes ook vrij goed in een koolhydraatarm dieet. Een venkelworst van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.

Venkelworstjes bewaren

Heeft u zo’n heerlijke droge worst van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid? U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is.

Extra bewaartips:

  • In de vriezer kunt u de droge worsten tot drie maanden bewaren bij een temperatuur van -18 graden.
  • Na ontdooien kunt u de bospaddenstoel worsten op een droge plaats, op kamertemperatuur, bewaren voor een wat hardere droge worst.
  • Voor een zachtere worst kiest u de koelkast als bewaarplek.
  • U kunt de droge worsten los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
  • Wanneer u een worst heeft aangesneden kunt het nog steeds op beide plekken bewaren, maar raden wij aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Gewicht 0,200 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, zout, venkelzaad, peper
Voedingswaarde
Droge worst rund per 100 gr
Energie 1124/271 kJ/kcal
Vetten 20,6 gram
waarvan verzadigde vetzuren 8,1 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9,0 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
Koolhydraten 6,5 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 14,8 gram
Zout 1,102 gram

10 beoordelingen voor Droge worst (venkel)

  1. Paul B. (geverifieerde eigenaar)

    Super lekker

  2. tine v. (geverifieerde eigenaar)

    venkel is heerlijk in droge worst

  3. Marianne (geverifieerde eigenaar)

    Lekker.

  4. Wendy Harms (geverifieerde eigenaar)

    Lekker

  5. Willem Klaassen (geverifieerde eigenaar)

    Worst met venkel is altijd raak hier.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top