Wagyu biefstuk uit Nederland
Wagyu biefstuk is, na de Wagyu tournedos, een van de meest luxe Wagyu stukken die je kunt kopen bij Zorg & Natuur. Wagyu vlees heeft unieke kenmerken. Het heeft zo al een sublieme marmering, een zachte structuur en een wat zoetige smaak.
Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude Japanse traditie van vakmanschap en toewijding aan het creëren van de perfecte steak. Als je op zoek bent naar een smaakvolle en luxueuze traktatie, is Wagyu tournedos de ultieme keuze voor fijnproevers die streven naar perfectie op hun bord.
Wat is het verschil met grasgevoerd biefstuk?
De Wagyu runderen van onze leverancier, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:
- Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
- Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
- Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
- Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.
Wagyu biefstuk bereiden? 8 tips!
Er zijn diverse manieren om de biefstuk tot een culinair hoogstandje om te toveren. Van recepten voor de barbecue tot in de vertrouwde koekenpan. Hieronder 8 tips voor het bereiden van Wagyu biefstuk in de koekenpan:
- Neem de Wagyu tournedos 30 minuten voor gebruik uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm uw borden voor.
- Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Boter of vet is niet echt nodig, dit bevat Wagyu vlees van nature. Je kunt ook een stukje Wagyu vet alvast in de pan laten smelten als vervanger.
- Hou de volgende richtlijnen aan: rood: 1,5 minuut per kant, rosé: 2-3 minuten per kant of doorbakken: 4 minuten per kant.
- Wikkel de steak in aluminiumfolie en laat deze nog zo’n 10 minuten rusten.
- Bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout en snij het in dunne plakken met een scherp mes.
- Serveer bijvoorbeeld aardappeltjes en groenten.
Biefstuk van Wagyu ontdooien
Onze vleesproducten worden diepgevroren geleverd. De beste manier om het vlees te laten ontdooien is in de koelkast. Deze manier kost wat tijd. Haal het stukje dus tijdig uit de vriezer. Een snellere ontdooi methode is het vlees (in een waterdichte verpakking) in koud water te leggen. Dit zal plusminus 1-2 uur duren bij een Wagyu biefstuk.
Heeft u vragen over een product? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan via deze contactgegevens of via Facebook of Instagram.
Ik weet niet of ik nog een gewone biefstuk wil eten na deze overheerlijke biefstuk!