Wagyu braadlap van eigen bodem
Braadlappen worden zowel uit de schouder als de achterbout gesneden. De naam zegt het al; braadlappen zijn heerlijk om te braden. Omdat het mager vlees is met een stevige bite, moet je de braadtijd relatief kort houden. Niet langer dan 45 minuten. Het magere vlees is echter ook uitermate geschikt om te stoven; je krijgt namelijk prachtig draadjesvlees.
Oorsprong van de Wagyu Runderen
De geschiedenis van Wagyu-runderen gaat eeuwen terug in de tijd, naar de afgelegen streken van Japan. Het fokken van Wagyu-runderen begon als een kunstvorm, waarbij boeren zich richtten op de kwaliteit van het vlees en de genetica van hun kuddes.
Het geheim achter de buitengewone smaak en textuur van Wagyu-vlees ligt in het feit dat deze runderen met liefde en zorg worden grootgebracht. De rijke traditie en het respect voor het ras hebben geleid tot een unieke culinaire erfenis die wereldwijd wordt gekoesterd.
Wat is het verschil met grasgevoerd riblap?
De Wagyu runderen van onze partner, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:
- Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
- Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
- Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
- Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.

Wagyu braadlap bereiden
Voor het lekkerste resultaat zet je de braadlappen eerst een nachtje in de marinade. De zuren maken het vlees mooi zacht en je voorkomt gelijk dat het vlees te droog wordt. Braadlappen zijn namelijk magerder dan bijvoorbeeld een Wagyu riblap of Wagyu sukadelap. Braad het vlees de volgende dag even aan en stoof het vervolgens op een laag pitje (!) in twee uren gaar.
Wagyu braadlap bestellen
Wagyu braadlap en andere smaakvolle Wagyu producten kunt u bestellen en thuis laten bezorgen door een speciale food-service. Omdat de producten diepgevroren worden geleverd, kunt u ze gemakkelijk thuis ook weer in de vriezer doen. Wilt u de Wagyu riblappen bereiden? Houdt dan rekening met een ontdooitijd. De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast, waar het vlees nog 2-4 dagen goed blijft.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen