Wagyu burger van 100% raszuiver rund
De Wagyu burger is een zeer bijzondere burger. De Wagyu burger heeft een wat zoetige smaak, een fantastische marmering en een aangename structuur. De burger is niet te vergelijken met burgers die in de supermarkt liggen. Dus pas op, fijnproevers willen hierna niet meer anders!
3 redenen waarom onze Wagyu burgers een meer gezonde en bewuste keuze zijn:
- De burgers zijn gemaakt van vlees van 100% raszuivere Wagyu runderen.
- Van begin juni tot eind oktober lopen de dieren in het weidegebied van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. De andere maanden hebben ze alle ruimte in een grote potstal. Een potstal heeft een zachte en warme ondergrond voor de dieren. Het is daarbij een open stal waar de wind doorheen waait, zodat de runderen het gevoel hebben buiten te zijn.
- De Wagyu-boerderij voert de runderen olijvenschroot. Het oliezuur hiervan zorgt voor een verlaging van verzadigde vetten en een toename van enkelvoudig onverzadigde vetten. Lees hieronder meer over welke unieke eigenschappen dit geeft aan het vlees.
Wat is het verschil met grasgevoerd burgers?
De Wagyu runderen van onze leverancier, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:
- Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
- Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
- Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
- Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.

Wagyu burger bereiden
Het bereiden van een Wagyu burger is ontzettend simpel. Omdat de burger al zoveel smaak heeft, hoef je hem alleen maar even te grillen. Voor de beste smaakbeleving adviseren wij de burger rosé te bakken. Je kunt de maaltijd uitbreiden door de burger op een lekkere bol te leggen met de gewenste toppings erbij. Dat belooft een burger als nooit tevoren!
Wagyu burger bestellen
Wagyu burgers en andere smaakvolle Wagyu producten kunt u bestellen en thuis laten bezorgen door een speciale leverancier. Omdat de producten diepgevroren worden geleverd kunt u ze gemakkelijk thuis ook weer in de vriezer doen. Wilt u de Wagyu burger bereiden? Houdt dan rekening met een ontdooitijd. De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast, waar de burgers nog 2-4 dagen goed blijven.
Geweldig, beter kan niet
Dat is onze absolute favoriet, geweldige smaak !
Ik ken geen beter rundvlees, uitstekend van smaak