Productcode 1367 Categorieën , Productsoort

Wagyu entrecote

24,62

250 gr. Prijs per kilo 98,48
(1 klantbeoordeling)

Wagyu entrecote biedt een culinaire ervaring als geen ander. Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude Japanse traditie van vakmanschap en toewijding aan het creëren van de perfecte steak. Als je op zoek bent naar een smaakvolle en luxueuze traktatie, is Wagyu entrecote de ultieme keuze voor fijnproevers die streven naar perfectie op hun bord.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Wagyu Entrecote uit Nederland

Wagyu, een naam die de harten van vleesliefhebbers over de hele wereld sneller doet kloppen, is synoniem geworden met de hoogste kwaliteit rundvlees.

De term ‘Wagyu’ verwijst naar een specifiek ras van runderen oorspronkelijk uit Japan, dat bekend staat om zijn buitengewoon malse vlees en karakteristieke marmering. Dit marmeringseffect wordt gecreëerd door de fijne vetaders die door het spierweefsel van het vlees lopen, wat resulteert in een unieke smaakervaring die je nergens anders vindt.

Entrecote van eerlijk natuurvlees koop je bij Zorg & Natuur

Oorsprong van de Wagyu Runderen

De geschiedenis van Wagyu-runderen gaat eeuwen terug in de tijd, naar de afgelegen streken van Japan. Het fokken van Wagyu-runderen begon als een kunstvorm, waarbij boeren zich richtten op de kwaliteit van het vlees en de genetica van hun kuddes.

Het geheim achter de buitengewone smaak en textuur van Wagyu-vlees ligt in het feit dat deze runderen met liefde en zorg worden grootgebracht. De rijke traditie en het respect voor het ras hebben geleid tot een unieke culinaire erfenis die wereldwijd wordt gekoesterd.

Bekijk alle Wagyu producten.

Wagyu entrcote kopen? Vlees van de Wagyu rund staat bekend om zijn buitengewone smaak, malsheid en onderscheidende marmering.

Entrecote bereiden

Het bereiden van Wagyu entrecote vereist aandacht voor detail om de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees tot zijn recht te laten komen. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 • Haal het vlees op tijd uit de koelkast: Laat het Wagyu-vlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden. Dit zorgt voor gelijkmatige garing.
 • Kruid eenvoudig: Wagyu-vlees heeft van nature een rijke smaak. Een beetje zout en peper volstaan vaak om de smaak te accentueren.
 • Gebruik een grill of pan met hoge hitte: Wagyu-vlees heeft een hoog vetgehalte, dus het is belangrijk om het snel te grillen of aan te braden om het vet te smelten en het vlees sappig te houden.
 • Laat het vlees rusten: Laat het vlees na het koken enkele minuten rusten voordat je het aansnijdt. Hierdoor blijven de sappen behouden en blijft het vlees mals.

Geniet met mate: Omdat Wagyu-vlees zo rijk en bevredigend is, hoef je er niet veel van te eten om van de smaak te genieten. Een kleine portie is vaak voldoende voor een culinaire traktatie.

Wagyu entrecote bereiden

Wat is het verschil met grasgevoerd entrecote?

De Wagyu runderen van onze leverancier, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet. Ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:

 • Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
 • Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
 • Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
 • Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.

Wagyu entrecote biedt een culinaire ervaring als geen ander. Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude Japanse traditie van vakmanschap en toewijding aan het creëren van de perfecte steak. Als je op zoek bent naar een smaakvolle en luxueuze traktatie, is Wagyu entrecote de ultieme keuze voor fijnproevers die streven naar perfectie op hun bord.

De Wagyu runderen van de Wagyu-boerderij
De Wagyu runderen van de Wagyu-boerderij, onze leverancier voor het lekkerste Wagyu vlees. (foto: Wagyu-boerderij.nl)

Entrecote kopen, gemakkelijk online

Proef de passie en toewijding die in elk stuk vlees is gestopt en ontdek waarom Wagyu-rundvlees zo’n fenomenale reputatie geniet onder fijnproevers over de hele wereld!

Als u vlees online bestelt, wordt het diepgevroren geleverd op het door u gekozen moment. De levering gebeurt met de speciale vriestransport, waarbij het diepgevroren vlees wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke en meest duurzame manier uw pakket bezorgen.

Wij adviseren u een stuk vlees ruim de tijd te geven om te ontdooien. Het liefst in de koelkast. Zo blijft de kwaliteit en structuur van het vlees optimaal. Ontdooit vlees kunt u 2-4 dagen in de koelkast bewaren. Vries ontdooit vlees niet opnieuw in.

Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten 100% wagyu rundvlees
Voedingswaarde
Natuurrund per 100 gr
Energie 691/165 kJ/kcal
Vetten 8,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 23,0 gram
Zout 0,054 gram

1 beoordeling voor Wagyu entrecote

5,0 Waardering
1-1 van 1 beoordeling
 1. Smelt gewoon, jamjam! Zalig! Aanrader

Beoordeling toevoegen
Wagyu entrecote Wagyu entrecote
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven