Wagyu gehakt
Uit Nederland, met een heerlijke volle vleessmaak
Wagyu gehakt is extra bijzonder gehakt. Vlees van Wagyu runderen heeft een wat zoetige smaak, een fantastische marmering en een aangename structuur. In het gehakt betekent dit een sublieme vet/vleesverhouding. Het gehakt is dan ook niet te vergelijken met wat de supermarkt verkoopt. Dus pas op, fijnproevers willen hierna niet meer anders!
3 redenen waarom onze Wagyu burgers een meer gezonde en bewuste keuze zijn:
- Het gehakt is afkomstig van 100% raszuivere Wagyu runderen.
- Van begin juni tot eind oktober lopen de dieren in het weidegebied van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. De andere maanden hebben ze alle ruimte in een grote potstal. Een potstal heeft een zachte en warme ondergrond voor de dieren. Het is daarbij een open stal waar de wind doorheen waait, zodat de runderen het gevoel hebben buiten te zijn.
- De Wagyu-boerderij voert de runderen olijvenschroot. Het oliezuur hiervan zorgt voor een verlaging van verzadigde vetten en een toename van enkelvoudig onverzadigde vetten. Lees hieronder meer over welke unieke eigenschappen dit geeft aan het vlees.
Wat is het verschil tussen Wagyu gehakt en grasgevoerd gehakt?
De Wagyu runderen van onze leverancier, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het Wagyu gehakt en ander Wagyu vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:
- Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
- Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
- Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
- Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.

Vlees online bestellen
Het Wagyu gehakt in onze webshop wordt onder strenge normen professioneel gemalen en vacuüm verpakt door een gecertificeerd bedrijf. Hierna worden ze razendsnel ingevroren. Dit komt de smaak en kwaliteit van het vlees ten goede. Hierom krijgt u uw vleesbestelling dan ook diepgevroren geleverd middels een speciale foodservice. Nieuwsgierig naar meer Wagyu producten? Bekijk al ons Wagyu vlees.
Wagyu gehakt ontdooien
Wilt u het Wagyu gehakt bereiden? Houdt dan rekening met een ontdooitijd. De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast. U kunt het vlees op een schaal neerleggen en in alle rust laten ontdooien. Bedenk dat deze manier tijd kost en u wellicht het vlees minimaal een avond van tevoren uit de vriezer moet halen. Met deze methode heeft u wel de mogelijkheid het rundergehakt nog 2-4 dagen in de koelkast te bewaren.
Heeft u wat minder tijd? Kies er dan voor uw Wagyu gehakt te ontdooien in koud water, in een waterdichte zak. In plusminus 1-2 uur zal het gehakt ontdooien. Dit kan eventueel versneld worden door het water tussendoor te verversen. Het is verstandig om het vlees hierna direct te bereiden.
Een nog snellere methode, maar zeker niet de beste, is uw vlees te ontdooien in de magnetron. Door gaatjes te prikken in de verpakking en de magnetron op de juiste gewicht stand in te stellen, zal het rundergehakt in enkele minuten ontdooien. Hierna is het erg belangrijk het vlees direct te bereiden. De magnetron heeft het namelijk al op bepaalde plaatsen verwarmd.
1 beoordeling voor Wagyu gehakt