Productcode 1361 Categorie: Productsoort

Wagyu gehakt

6,25

250 gr. Prijs per kilo 25,00
(1 klantbeoordeling)

Wagyu gehakt van 100% raszuivere Japanse runderen. Gewoon van Nederlandse bodem en gevoerd met een bijzonder dieet. De Wagyu-boerderij voert de runderen namelijk olijvenschroot. Het oliezuur hiervan zorgt voor een verlaging van verzadigde vetten en een toename van enkelvoudig onverzadigde vetten. Ook zo benieuwd hoe dat smaakt?

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Wagyu gehakt

Uit Nederland, met een heerlijke volle vleessmaak

Wagyu gehakt is extra bijzonder gehakt. Vlees van Wagyu runderen heeft een wat zoetige smaak, een fantastische marmering en een aangename structuur. In het gehakt betekent dit een sublieme vet/vleesverhouding. Het gehakt is dan ook niet te vergelijken met wat de supermarkt verkoopt. Dus pas op, fijnproevers willen hierna niet meer anders!

3 redenen waarom onze Wagyu burgers een meer gezonde en bewuste keuze zijn:

  1. Het gehakt is afkomstig van 100% raszuivere Wagyu runderen.
  2. Van begin juni tot eind oktober lopen de dieren in het weidegebied van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. De andere maanden hebben ze alle ruimte in een grote potstal. Een potstal heeft een zachte en warme ondergrond voor de dieren. Het is daarbij een open stal waar de wind doorheen waait, zodat de runderen het gevoel hebben buiten te zijn.
  3. De Wagyu-boerderij voert de runderen olijvenschroot. Het oliezuur hiervan zorgt voor een verlaging van verzadigde vetten en een toename van enkelvoudig onverzadigde vetten. Lees hieronder meer over welke unieke eigenschappen dit geeft aan het vlees.

Wagyu gehakt bestellen

Wat is het verschil tussen Wagyu gehakt en grasgevoerd gehakt?

De Wagyu runderen van onze leverancier, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het Wagyu gehakt en ander Wagyu vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:

  • Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
  • Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
  • Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
  • Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.
De Wagyu runderen van de Wagyu-boerderij
De Wagyu runderen van de Wagyu-boerderij, onze leverancier voor het lekkerste Wagyu vlees. (foto: Wagyu-boerderij.nl)

Vlees online bestellen

Het Wagyu gehakt in onze webshop wordt onder strenge normen professioneel gemalen en vacuüm verpakt door een gecertificeerd bedrijf. Hierna worden ze razendsnel ingevroren. Dit komt de smaak en kwaliteit van het vlees ten goede. Hierom krijgt u uw vleesbestelling dan ook diepgevroren geleverd middels een speciale foodservice. Nieuwsgierig naar meer Wagyu producten? Bekijk al ons Wagyu vlees.

Wagyu gehakt ontdooien

Wilt u het Wagyu gehakt bereiden? Houdt dan rekening met een ontdooitijd. De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast. U kunt het vlees op een schaal neerleggen en in alle rust laten ontdooien. Bedenk dat deze manier tijd kost en u wellicht het vlees minimaal een avond van tevoren uit de vriezer moet halen. Met deze methode heeft u wel de mogelijkheid het rundergehakt nog 2-4 dagen in de koelkast te bewaren.

Heeft u wat minder tijd? Kies er dan voor uw Wagyu gehakt te ontdooien in koud water, in een waterdichte zak. In plusminus 1-2 uur zal het gehakt ontdooien. Dit kan eventueel versneld worden door het water tussendoor te verversen. Het is verstandig om het vlees hierna direct te bereiden.

Een nog snellere methode, maar zeker niet de beste, is uw vlees te ontdooien in de magnetron. Door gaatjes te prikken in de verpakking en de magnetron op de juiste gewicht stand in te stellen, zal het rundergehakt in enkele minuten ontdooien. Hierna is het erg belangrijk het vlees direct te bereiden. De magnetron heeft het namelijk al op bepaalde plaatsen verwarmd.

Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten 100% Wagyu rundvlees
Voedingswaarde
Rundergehakt rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

1 beoordeling voor Wagyu gehakt

1-1 van 1 beoordeling
Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven