Wagyu hachee van eigen bodem
Wagyu hacheevlees wordt gesneden uit de onderrib (de hals) van het Wagyu rund. Omdat vlees uit dit deel wat taaier is, heeft het een langere bereidingstijd nodig om lekker mals te worden. De perfecte manier hiervoor is sudderen. Want juist tijdens het sudderen worden stoffen zoals collageen en elastine afgebroken waardoor het vlees steeds zachter wordt. Het vet, waarvan Wagyu vlees extra heeft, geven het stoofpotje een heerlijke smaak. Kortom, wagyu hachee beloofd een smakelijk stoofpotje!
Oorsprong van de Wagyu Runderen
De geschiedenis van Wagyu-runderen gaat eeuwen terug in de tijd, naar de afgelegen streken van Japan. Het fokken van Wagyu-runderen begon als een kunstvorm, waarbij boeren zich richtten op de kwaliteit van het vlees en de genetica van hun kuddes.
Het geheim achter de buitengewone smaak en textuur van Wagyu-vlees ligt in het feit dat deze runderen met liefde en zorg worden grootgebracht. De rijke traditie en het respect voor het ras hebben geleid tot een unieke culinaire erfenis die wereldwijd wordt gekoesterd. Bekijk meer Wagyu producten.
Wat is het verschil met grasgevoerd riblap?
De Wagyu runderen van onze partner, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:
- Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
- Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
- Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
- Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.
Waar komt de naam ‘hachee’ vandaan?
De naam hachee komt van het Franse woord ‘hacher’. Dit betekent hakken. Al in de 17e eeuw aten mensen vaak stoofpotjes met vlees, vis en gevogelte. Ook in de Middeleeuwen werd hachee bij buffetten voorgeschoteld. Het is dus een eeuwenoud gerecht dat nog steeds – met oma’s, overgrootoma’s of misschien wel over overgroot oma’s recepten – bereid wordt.
Wagyu hachee ontdooien
Dit hacheevlees is alvast in blokjes gesneden. Na het portioneren worden ze direct vacuüm verpakt en razendsnel ingevroren. Dit doet een gecertificeerd bedrijf. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vlees behouden wordt. U krijgt dit vlees hierom ook diepgevroren geleverd. Het is belangrijk dat hacheevlees ontdooit wordt, voordat u deze gaat bereiden.
- De beste methode is door het tijdig uit de vriezer te halen (bijvoorbeeld de avond van tevoren) en in de koelkast te laten ontdooien.
- Een snellere manier is het hacheevlees in een waterdichte verpakking in koud water neer te leggen. Ze zullen dan in zo’n vier uren ontdooien. Dit kan nog wat versneld worden door het water tussendoor te verversen.
Wagyu vlees bestellen
Wagyu producten kunt u bestellen en thuis laten bezorgen door onze speciale food-service. Bestel dan ook vooral wat meerdere stukjes vlees om verzendkosten te besparen en het milieu minder te belasten. Omdat de producten diepgevroren worden geleverd, kunt u ze gemakkelijk thuis ook weer in de vriezer doen. Altijd een voorraadje voorhanden, wel zo handig!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen