Productcode 1364 Categorie: Productsoort

Wagyu sukadelap

16,95

250 gr. Prijs per kilo 67,80

Sukadelap van 100% raszuiver Wagyu rund met een sublieme marmering! Gesneden uit de runderschouder en herkenbaar aan het peesje dat door het vlees loopt. En juist dat peesje zorgt voor de typische smaak en structuur.

Sukadelappen zijn zeer geschikt voor stoofschotels, oma’s draadjesvlees en als pulled beef van de barbecue.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Sukadelap van Wagyu rund

Wagyu sukadelap wordt gesneden uit de schouder van het  Wagyu rund. Een sukadelap is erg herkenbaar door het peesje dat door het vlees loopt. Dit peesje is dan ook waar sukadelappen zijn naam en smaak aan te danken heeft. Na bereiding lijkt het peesje op sukade (gekonfijt fruit). U kunt dit gewoon eten. Juist dit peesje zorgt voor de typische smaak en structuur.

Wagyu sukadelap van eigen bodem

Wagyu vlees heeft een andere structuur en smaak dan onze grasgevoerde runderen. Ook het vetgehalte ligt hoger. Hieronder meer uitleg over het verschil. Maar wat niet anders is, is de herkomst. Ons Wagyu rundvlees is 100% raszuiver vlees en afkomstig uit Nederland.

Van begin juni tot eind oktober lopen de dieren in het weidegebied van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. De andere maanden hebben ze alle ruimte in een grote potstal. Een potstal heeft een zachte en warme ondergrond voor de dieren. De potstal is open zodat de wind doorheen waait en de runderen het gevoel hebben buiten te zijn.

Wagyu sukadelap in blokjes gesneden.
Wagyu sukade in blokjes gesneden.

Wat is het verschil met grasgevoerd sukadelap?

De Wagyu runderen van onze partner, Wagyu-boerderij, krijgen een uniek dieet; ze worden met olijvenschroot gevoerd. Dit zorgt voor unieke eigenschappen van het vlees. Lees meer over de verschillen met vlees van grasgevoerde runderen:

 • Marmering: Oliezuur is het actieve ingrediënt uit de olijven. Het oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Wagyu-vlees heeft hierdoor een overvloed aan intramusculair vet, terwijl grasgevoerd rundvlees doorgaans minder vet bevat.
 • Smaak en Textuur: Door het hoge vetgehalte is Wagyu-vlees ongekend mals en heeft het een unieke boterachtige smaak met een subtiele zoetheid. Grasgevoerd rundvlees heeft daarentegen een meer uitgesproken rundvleessmaak en een stevigere textuur.
 • Prijs: Vanwege de zeldzaamheid en de zorg die nodig is bij de productie, is Wagyu-vlees over het algemeen duurder dan grasgevoerd rundvlees.
 • Bereiding: Wagyu-vlees vereist doorgaans minder kooktijd dan grasgevoerd rundvlees. Het hoge vetgehalte verlaagt namelijk het smeltpunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bereiden.

Bekijk meer smaakvolle Wagyu producten

De Wagyu runderen van de Wagyu-boerderij
De Wagyu runderen van de Wagyu-boerderij, onze leverancier voor het lekkerste Wagyu vlees. (foto: Wagyu-boerderij.nl)

Wagyu Sukadelappen bereiden

Er zijn verschillende gerechten waar sukadelappen uitstekend bij passen. Sukadelappen worden vaak als stoofvlees bereidt. Dit betekent lang stoven op een laag vuurtje of in de slowcooker voor heerlijk draadjesvlees dat uit elkaar valt in de pan. Vaak is het de volgende dag nog lekkerder!

Vanwege het relatief hoge, gemarmerde vetgehalte is een Wagyu sukadelap ook geschikt om te bereiden op de barbecue. Vervolgens kunt u het vlees uit elkaar trekken als pulled beef.

Wagyu sukadelap bereiden tot een heerlijk stoofpotje.

Wagyu sukadelap bewaren en ontdooien

Zorg & Natuur levert dit vlees diepgevroren met een speciale foodservice bij u thuis. U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°. Het is aan te raden uw bestelling direct in uw vriezer te leggen, mocht u het niet binnen enkele dagen willen bereiden.

Sukadelappen kunt u het beste in de koelkast laten ontdooien. Deze manier kost wat tijd, haal het vlees dus tijdig uit de diepvries. Vries ontdooit rundvlees niet opnieuw in. In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kan ongeveer 3 dagen bewaard blijven in de koelkast.

Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten 100% Wagyu rundvlees
Voedingswaarde
Sukadelap rauw per 100 gr
Energie 566/135 kJ/kcal
Vetten 5,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 2,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,3 gram
Zout 0,07 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Wagyu sukadelap Wagyu sukadelap
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven