Deel

Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Productcode 1167 Categorie: Hoort bij

Exmoor rookvlees, 200 gram carpaccio

7,20

200 gr. Prijs per kilo 36,00

Exmoor rookvlees, carpaccio zonder e-nummers
Gewicht:
200 gram

Een delicatesse van de dikke bil, of meer precies van de rosbief* van de wilde Exmoor pony. Het vlees worst met zeezout ingewreven en wij laten het daarna minimaal zes weken drogen in de koeling. Dankzij het lange rijpingsproces* is de smaaksensatie verrassend intens. Ons ambachtelijk gemaakte rookvlees is iets zoeter dan rund en zit vol ijzer. Ideaal voor als je aan wil sterken of bij ijzertekort. Exmoor rookvlees bevat minder vet dan regulier rookvlees en ziet er daarom donkerder uit dan u gewend bent.

Minder zout, geliefd bij sporters
Rookvlees is geliefd bij sporters of bij mensen die tijdelijk extra inspanningen moeten leveren. Omdat het minder zout is dan regulier rookvlees en het een intense smaak heeft hoeft er ook minder op de boterham.

Serveertip: Serveer het puur op een borrelplankje met een augurkje of olijven. Maak er een klassieke dressing bij van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Succes gegarendeerd!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Exmoor rookvlees, carpaccio zonder e-nummers

Een delicatesse van de dikke bil, of meer precies van de rosbief* van de wilde Exmoor pony. Het vlees wordt met zeezout ingewreven en wij laten het daarna minimaal zes weken drogen in de koeling. Dankzij het lange rijpingsproces* is de smaaksensatie verrassend intens. Wij snijden het Exmoor rookvlees zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Voor de fijnproever!

Exmoor rookvlees ambachtelijk gerooktMinder zout

* Vaak wordt rookvlees van de achtermuis gemaakt, wat net een andere structuur en smaak geeft. Onze variant Exmoor rookvlees van rosbief heeft een iets andere textuur. Deze is niet zo zout, zodat je heel goed de mooie smaak van het vlees proeft.

Geliefd bij sporters
Rookvlees is geliefd bij sporters of bij mensen die tijdelijk extra inspanningen moeten leveren. Omdat het minder zout is dan regulier rookvlees en het een intense smaak heeft hoeft er ook minder op de boterham.

Exmoor rookvlees broodbeleg*Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

Exmoor rookvlees voor bij de borrelHeerlijk en verrassend op een borrelplankje

Serveer het puur op een borrelplankje met een augurkje of olijven, succes gegarandeerd.

Extra tip: Maak er een klassieke dressing bij van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper.

Het voortbestaan van een Oerras

Onze Exmoor pony’s grazen tussen de runderen het hele jaar rond in een Natuurreservaat Fochteloërveen in Friesland, Omdat ze meer en ook andere dingen eten* dan runderen zet Zorg & Natuur ze in bij begrazing van het landschap en houdt daarbij tegelijkertijd het ras in stand. Het is eerlijk Nederlands vlees met herkomstgarantie.

Een win/win situatie

*Het gedrag van onze grote grazers pakt gunstig uit voor de Exmoorpony’s. De Angus runderen scheppen omstandigheden die de pony’s juist nodig hebben. Zo wordt zowel het hoge als het lage gras gegeten en dat geeft ook weer de specifieke smaak en de marmering aan het vlees.

Waar komt de Exmoor vandaan?

Dit zelfredzame ras heeft een link met het oorspronkelijke Europese wilde paard. De Exmoor komt oorspronkelijk uit de gelijknamige Engelse streek Exmoor waar hij al eeuwen een semiwild bestaan leidt. Hier komt hij voor op heuvelachtige heidelandschappen. De Exmoor is dan ook goed in staat om op een schraal dieet te overleven.

Exmoor pony Zorg & Natuur Friesland

De laatst levende oerpony

Het is de laatst levende oerpony, door er mee te fokken, en dus ook te eten, helpt Zorg & Natuur dit ras in stand houden. De Exmoor is uitgezet in Veenhuizen in het Natuurgebied aan de Bieuwweg waar ze in alle rust kunnen opgroeien samen met soortgenoten en Angus runderen die ook in dat gebied rondlopen. Net als in het verleden leven zo oerrunderen en wilde pony’s naast elkaar!

3 redenen om voor Exmoor Natuurvlees te kiezen

  1. Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze Exmoor paarden groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  2. De Exmoor pony’s groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen.
  3. Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Dit oorspronkelijk Engelse ras blijft nu in stand en de Exmoor pony’s groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Gewicht 0.200 kg
Voedingswaarde
Paardenrookvlees per 100 gr
Energie 423/101 kJ/kcal
Vetten 1,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0,1 gram
waarvan suikers 0,1 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 23,0 gram
Zout 1,8 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Exmoor rookvlees, 200 gram carpaccio” te beoordelen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top