Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Wild zwijn kotelet, karbonade van Veluws everzwijn

7,80 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Wild Zwijn kotelet van de Veluwe, 200 gram

Wild zwijn kotelet met een bijzonder fijne wildsmaak. Het lichtroze everzwijnenvlees is een pronkstuk op de feesttafel. Het zachte vlees is duidelijk minder vet dan varkensvlees en zeker zo veelzijdig in de bereiding.

Bereidingstip: Wild zwijn is uitzonderlijk mager. Dit betekent dat het vlees tijdens het bereiden goed in de gaten moet worden gehouden omdat het door het lage vetgehalte makkelijker uit kan drogen. Wild zwijn koteletten zijn eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden.

  • Wrijf de koteletten rondom in met zout en peper en bak ze rondom mooi bruin in de hete olie met een klontje boter.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de champignons in de braadjus, voeg naar smaak nog wat peper en kruiden toe.
  • Leg de koteletten terug en bak ze nog maximaal 10 minuten. Zorg wel dat ze van binnen rosé blijven.
  • Roer slagroom door de braadjus voor een romige saus en laat alles even inkoken.

Kiloprijs 39,00 Euro

Categorie:

Wild zwijn kotelet

Het zachte vlees van een Everzwijn heeft een bijzonder fijne wildsmaak. Het lichtroze zwijnenvlees is bovendien duidelijk minder vet dan varkensvlees en zeker zo veelzijdig in de bereiding.

Waar komt het wild zwijn vandaan?

Een van de succesvollere bewoners van de Veluwe is het wilde familielid van ons ‘gewone varken’. De populatie van het Wild zwijn of Everzwijn groeit ieder jaar weer flink. En het opportunistische wild zwijn eet echt alles wat voor zijn neus komt. Dat veelzijdige dieet beperkt zich niet alleen tot plantaardige zaken zoals eikels, beukennoten, wortels van planten, vruchten of paddestoelen. Nee, een regenworm, kikker of zelfs een slang is zijn leven niet zeker in de buurt van een zwijn. Zijn (vr)eetgedrag geeft het zachte vlees van een Everzwijn wel een bijzonder fijne wildsmaak. Het lichtroze zwijnenvlees is bovendien duidelijk minder vet dan varkensvlees en zeker zo veelzijdig in de bereiding. Wacht dan ook niet tot de kerst met het eten van wild zwijn!

Veluws wild is een van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard. Vanzelfsprekend is de herkomst van het wild volledig traceerbaar en wordt het geschoten dier van kop tot staart gebruikt, zoals je van ons gewend bent.

Serveertip: Kies voor wild zwijn koteletten bij etentje of familiefeest.

Laat uw  gasten genieten van zowel de smaak als hoe spectaculair het er uitziet op een feestelijk gedekte tafel. Wild zwijn koteletten zijn eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden.

  • Kruiden met zout en peper, en in de oven.
  • U kunt ze ook van tevoren marineren.
  • Zet ze ongeveer 6 uur in wijn en kruiden in de koelkast.
Gewicht0.200 kg
Ingrediënten
100% wild zwijnvlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wild zwijn kotelet, karbonade van Veluws everzwijn” te beoordelen

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top