Veluws wild is een van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard.
Vanzelfsprekend is de herkomst van het wild volledig traceerbaar en wordt het geschoten dier van kop tot staart gebruikt, zoals je van ons gewend bent.
Wild zwijn pakket van Veluws Wild Zwijn, glutenvrij 100% wild zwijnvlees
Het zachte vlees van een Everzwijn heeft een bijzonder fijne wildsmaak. Het lichtroze zwijnenvlees is bovendien duidelijk minder vet dan varkensvlees en zeker zo veelzijdig in de bereiding.
4.500 gram per pakket
Inhoud: 100% wild zwijnvlees, glutenvrij
- 1 kg Fricandeau bout zonder been
- 1 kg wildzwijn rollade met biologische kruiden
- 1 kg stoofvlees in stukjes
- 500 gr. saucijzen
- 500 gr. biologisch gekruide burgers
- 500 gr. wild zwijn koteletten.
Serveertip: Kies voor wild zwijn koteletten bij etentje of familiefeest.
Laat uw gasten genieten van zowel de smaak als hoe spectaculair het er uitziet op een feestelijk gedekte tafel. Wild zwijn koteletten zijn eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Kruiden met zout en peper, en in de oven. U kunt ze ook marineren. Zet ze ongeveer 6 uur in wijn en kruiden in de koelkast.
Tip: Wild zwijn is uitzonderlijk mager. Dit betekent dat het vlees tijdens het bereiden goed in de gaten moet worden gehouden omdat het door het lage vetgehalte makkelijker uit kan drogen. Goed bereid wild zwijn is mals, spectaculair van smaak
Wij hebben het Wild zwijn pakket zorgvuldig samengesteld. Zit jouw voorkeur er niet tussen, of wil je zelf uitzoeken? Geen probleem. Je kunt vanzelfsprekend ook gewoon je eigen pakket maken uit alle losse producten die in de webshop verkrijgbaar zijn. Bekijk hier onze wild assortiment.
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Mayke Winter (geverifieerde eigenaar) –
Super lekker en van gelukkig geleefde dieren
Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar) –
Hebben nog niet alles op, maar wat we gegeten hebben was heerlijk. Voor de kerst staat wild zwijn stoofvlees op menu.