Wild saucijzen
Deze wild saucijzen zijn gemaakt van niet te grof gemalen snippers van wild zwijn en hertenvlees. Het vlees van Veluws wild is donkerder van kleur en rijker van smaak dan ‘gewoon’ vlees. De worstjes zien er daarom donkerder uit dan u van verse worsten gewend bent.
Verse worst van hert
Wij hebben de verhoudingen van hertenvlees (mager) en wild zwijn zo afgestemd dat de saucijsjes niet te vet nog te droog zijn. Het resultaat is een geslaagde combinatie van wildsmaken die z’n finishing touch krijgt door een vernieuwde kruidenmelange. Met kruiden als tijm, basilicum en rozemarijn komen de wild smaken nog beter tot hun recht.
Wild worsten eten
Er is altijd een goede reden om deze heerlijke verse worsten van wildvlees te bereiden. Je kunt ze gebakken meenemen in de lunchtrommel, bij een biertje of bij het avondeten met aardappels en rode kool bijvoorbeeld. Of bij een heerlijke stamppot. Eigenlijk is er geen enkele reden om de wild worsten niet te gaan eten. Ze zitten per 2 stuks verpakt en je kunt ze zo in de pan doen om bruin aan te bakken en dan met de deksel op de pan langzaam verder te garen.
Wild saucijzen bereiden
Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is wellen
Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen. - Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Ben je nu niet zo geduldig? Je kunt de wild saucijzen ook eerst op kamertemperatuur laten komen. Dan verhit je ghee of ossewit in de pan en bak je de worst op hoog vuur rondom bruin. Daarna het vuur zacht en de deksel op de pan (eventueel met een scheutje water). Dan sla je de stap van het wellen over.
Vlees van wild online bestellen
Naast de overheerlijke wild saucijzen hebben we bij Zorg & Natuur nog veel meer eerlijke vleesproducten in ons assortiment. Bekijk ook eens onze andere wild producten. Al onze vleesproducten van wild of van onze natuurgrazers bestelt u eenvoudig online. We bezorgen het vlees met diepvriestransport diepgevroren bij u thuis.
Onze producten worden diepgevroren geleverd en bij u thuis bezorgd tot aan de voordeur met diepvriestransport. Al onze producten betreffen natuurproducten die op ambachtelijke wijze worden gemaakt, ook de wild saucijzen. Hierdoor kan kleur, vetgehalte en smaak per keer iets verschillen.
Hele lekkere worsten
lekker pittig
Smakelijk gekruid. Klaargemaakt bij de stamppot boerenkool.
heerlijk in stoofpot volgens Delia Smith
Super lekker