Wild zwijn vlees pakket
Het zachte vlees van een Everzwijn heeft een bijzonder fijne wildsmaak. Het lichtroze zwijnenvlees is bovendien duidelijk minder vet dan varkensvlees en zeker zo veelzijdig in de bereiding. In het pakket zit een variatie aan lekkere stukken. Het vlees is glutenvrij en 100% wild zwijnenvlees.
Wij hebben het Wild zwijn vlees pakket zorgvuldig samengesteld. Zit uw voorkeur er niet tussen, of wil je zelf uitzoeken? U kunt vanzelfsprekend ook gewoon een eigen pakket samenstellen uit alle losse producten die in de webshop verkrijgbaar zijn. Bekijk hier ons wild vlees assortiment.
Wild zwijn vlees serveren en bereiden
Het lichtroze zwijnenvlees is bovendien duidelijk minder vet dan varkensvlees en zeker zo veelzijdig in de bereiding. Wacht dan ook niet tot de kerst met het eten van wild zwijn!
Serveertip
Kies voor wild zwijn koteletten bij etentje of familiefeest. Laat uw gasten genieten van zowel de smaak als hoe spectaculair het er uitziet op een feestelijk gedekte tafel. Wild zwijn koteletten zijn eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Kruiden met zout en peper, en in de oven. U kunt ze ook marineren. Zet ze ongeveer 6 uur in wijn en kruiden in de koelkast.
Bereidingstip
Wild zwijn is uitzonderlijk mager. Dit betekent dat het vlees tijdens het bereiden goed in de gaten moet worden gehouden omdat het door het lage vetgehalte makkelijker uit kan drogen. Goed bereid wild zwijn is mals en spectaculair van smaak. Belangrijk is wel dat de producten van het wilde zwijn een kerntemperatuur bereiken van minimaal 75 graden alvorens consumeren.
Waar komt het everzwijn vandaan?
Een van de succesvollere bewoners van de Veluwe is het wilde familielid van ons ‘gewone varken’. De populatie van het wild zwijn of Everzwijn groeit ieder jaar weer flink. En het opportunistische wild zwijn eet echt alles wat voor zijn neus komt. Dat veelzijdige dieet beperkt zich niet alleen tot plantaardige zaken zoals eikels, beukennoten, wortels van planten, vruchten of paddestoelen. Nee, een regenworm, kikker of zelfs een slang is zijn leven niet zeker in de buurt van een zwijn. Zijn (vr)eetgedrag geeft het zachte vlees van een Everzwijn wel een bijzonder fijne wildsmaak.
Veluws wild is een van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard.
Vanzelfsprekend is de herkomst van het wild volledig traceerbaar en wordt het geschoten dier van kop tot staart gebruikt, zoals je van ons gewend bent.
Wild zwijn vlees ontdooien
Omdat ons vlees diepgevroren bij u wordt geleverd, geven we u graag wat ontdooi tips. Er zijn drie methodes om wild zwijn vlees te ontdooien.
1. De traditionele methode
Het wild zwijn vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
2. De snelle methode
Het wild zwijn vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
3. De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het wild zwijn vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Heerlijk wild stuk vlees vol smaak
Top!
Lekker
Lekker
Prima vlees