Sappige wilde ganzenborst gekruid met rozemarijn
en daarna op ambachtelijke wijze in eigen vet gerookt in de rook van hickory-hout (notenhout) zonder toevoegingen van verdere kleur – en geurstoffen.
In Frankrijk zijn ze dol op ‘magret d’oie’, maar in Nederland is ganzenvlees vrij onbekend. Veel meer dan ganzenlever komt hier niet op tafel. Dat is opmerkelijk, want er leven enorm veel wilde ganzen in Nederland. In een aantal regio’s zijn ze daar helemaal niet blij mee. De ganzen bezorgen sommige boeren veel overlast en voor de veiligheid van de luchtvaart vormen ze een ernstige bedreiging. Met name rondom Schiphol worden de dieren dan ook actief bejaagd. Er worden jaarlijks zomaar 200.000 wilde ganzen afgeschoten. Tot voor kort werd daar eigenlijk niet veel mee gedaan. Zonde! Want het vlees van deze wilde dieren is prachtig van kwaliteit en smaak.
Dankzij een aantal pioniers die zichzelf ‘De keuken Van Het Ongewenste Dier’ noemen, gaat het vlees van deze wilde ganzen voortaan niet meer verloren. Er worden tegenwoordig kroketten van gemaakt, soepjes, en…. gerookte ganzenborst filet! Deze ganzenborst van Schipholgans is nu ook via onze webshop verkrijgbaar. Prachtig gerookt in eigen vet en rook van hickory-hout, met alleen wat rozemarijn voor een extra smaakaccent. Een verrukkelijke, maar ook spannende delicatesse, er kan namelijk een korrel hagel in zitten.
Ted Willemsen (geverifieerde eigenaar) –
Verrassend en lekker vlees , heel makkelijk bij grote gezelschappen
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Superlekker!
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gegeten
M. van Kan (geverifieerde eigenaar) –
veel te zout
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Bedankt M. van Kan voor uw review, jammer dat de ganzenborst niet naar u smaak was
een tip voor de volgende keer dat u een product te zout vind, smeer het in met honing dat neutraliseert de zoute smaak
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk dit ga ik vaker bestellen
Wessel v. (geverifieerde eigenaar) –
Goed.
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere rooksmaak