Fazant uit de vrije natuur
Onze huisslager heeft hem al goed schoongemaakt en het vlees precies de juiste tijd laten uithangen/besterven. Er gaat niets boven de fijne, kruidige en aromatische smaak van de wilde fazant. In het wild eten deze vogels insecten, wormen, slakken, zaden, bessen en kruiden.
Deze fazanten zijn in het jachtseizoen in Nederland geschoten en bij ons alleen van november tot december verkrijgbaar.
Feestelijke tip: Vul de fazant met onze pittige of milde kipvulling.
Van kop tot staart
De fazant past in ons van kop tot staart eten concept, omdat de hele fazant wordt gebruikt. Dit aromatisch stuk wild is ten volle benut.
Bereidingstip:
Hele fazant uit de oven, omwikkeld met spek. Het volgende recept voorkomt dat het vrij magere vlees uitdroogt.
- Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden.
- Wrijf de fazant van binnen en buiten in met peper en zout. Vul de buikholte met knoflook, tijm en rozemarijn.
- Omwikkel de fazant met spek en bind vast.
- Braad in z’n geheel goudgeel aan met boter, olie en slalotjes aan in een pan. Blus met witte wijn.
- Zet de fazant in de voorverwarmde oven en laat hem 35- 40 minuten in de oven op 150°C langzaam doorgaren.
- Lepel er regelmatig wat braadvocht over.
- Serveer met gebakken peertjes of sinaasappel, witlof of zuurkool en u heeft een prachtig kerstdiner.
Lekker
Top
Fazant was prima!