Wilde haas een echte traktatie met de feestdagen
Eerlijk vlees, 100% Veluwse wilde haas, zonder antibiotica en e-nummers. Schoongemaakt door onze huisslager, met respect voor dierenwelzijn. Direct van de bron, de wildpopulatie op de Veluwe is nu op zijn grootst*. Dit exclusieve stuk vlees is perfect te bereiden als braadstuk voor de Feestdagen en zal er indrukwekkend uitzien op een feestelijk gedekte tafel.
Feestelijke tip: Vul de haas met onze pittige of milde kipvulling.
Wilde haas bereiden
Gebruik gerust onderstaande tips voor een klassiek braadstuk met een hele haas.
- Braad de haas rondom bruin aan in ongeveer 30 gram boter op een hoog vuur.
- Pak een andere pan en snipper 4 uien fijn, bak ze aan in 10 gram boter totdat ze glazig zijn en voeg deze tot aan een wildfond.
- Doe alles in een braadpan en voeg naar smaak jeneverbessen en laulierblaadjes toe.
- Laat 1-1,5 uur sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan. Schep tussendoor steeds het braadvocht over de haas, zodat het vlees niet uitdroogt. De haas is gaar als het vlees makkelijk van het bot loslaat.
- Verwijder de jeneverbessen en laurierblaadjes uit het braadvocht.
- Verder naar smaak kruiden en/of peper en zout toevoegen.
- Serveer in zijn geheel of haal het vlees van de botten.
TIP: houd u niet zo van de ‘echte’ wildsmaak dan kunt u de haas 1 dag van tevoren marineren en in de koelkast wegzetten. De smaak van de wilde haas zal hierdoor milder worden.
SUPER
Geweldige prijs kwaliteitverhouding met een top service
Goede kwaliteit.
Goede communicatie, snelle actie bij probleem met levering. Top!
heerlijk, echte wilde smaak