Aktie

Zure zult, ouderwets lekker

Oorspronkelijke prijs was: €5,25.Huidige prijs is: €4,25.

250 gr. Prijs per kilo 17,00
(19 klantbeoordelingen)

Zorg & Natuur zet dit vergeten stukje vlees graag op de kaart.  Het wordt in de volksmond ook wel hoofdkaas genoemd. Het past bovendien goed in ons van kop tot staart vlees-assortiment. Het is heerlijk fris van smaak en past zowel op de boterham als op een tapasplankje.

Waar komt de zure zult vandaan en wat zit er allemaal in?
Zure zult is een authentiek streekgerecht en wordt gemaakt van de varkenskop en – schouder en lever. Het is een bewerkelijk recept om zelf te maken, maar onze huisslager wist hier wel raad mee. Hij maakte er een prachtige product van zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of e-nummers.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Zure zult verrassend fris van smaak

Dit vergeten stukje vlees zet Zorg & Natuur graag op de kaart.  Het wordt in de volksmond ook wel hoofdkaas genoemd. Het past bovendien goed in ons van kop tot staart vlees-assortiment. Het is heerlijk fris van smaak en past zowel op de boterham als op een tapasplankje.

zure zultWaar komt de zure zult vandaan en wat zit er allemaal in?
Zure zult is een authentiek streekgerecht en wordt gemaakt van de varkenskop en – schouder en lever. Het is een bewerkelijk recept om zelf te maken, maar onze huisslager wist hier wel raad mee. Hij maakte er een prachtige product van zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of e-nummers.

 

Zure zult valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het varken, rund en schaap.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten worden thuisbezorgd met het diepvriestransport van Vers en Fijn. Woont u in de buurt van Den Haag of Assen? Neem dan zeker ook eens een kijkje in onze winkels.

Meer over het Veluws Landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Wij werken hierom samen met een vijfsterren varkensboer die duurzaam werkt en zijn Veluwse landvarkens bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.

Maar wat houdt dat ‘zo natuurlijk mogelijk leven’ dan in? De varkens hebben onbeperkt de mogelijkheid om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro.

Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken

Biggen mét een krulstaart

Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Eerlijk en gezond scharrelvarkensvlees

Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken eerlijk en gezond scharrelvarkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten Varkensvlees, water, augurk, gelatine, koriander, peper, nootmuskaat, gember, foelie
Voedingswaarde
Zure zult van varken, rauw per 100 gr/100 ml
Energie 1276/305 kJ/kcal
Vetten 27 gram
waarvan verzadigde vetzuren 10 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 17 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren .. gram
Koolhydraten 0,50 gram
waarvan suikers 0,50 gram
Vezels 0,00 gram
Eiwitten 16 gram
Zout 0,00 gram

19 beoordelingen voor Zure zult, ouderwets lekker

4,6 Waardering
1-5 van 19 beoordelingen
 1. Nog nooit zulke lekkere zure zult gegeten!

 2. Kende dit product nog niet, lekker op de boterham.

 3. ouderwetse kwaliteit

Beoordeling toevoegen
Zure zult, ouderwets lekker Zure zult, ouderwets lekker
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven