Productcode 1240 Categorie: Productsoort , ,

Zure zult, 200 gram

4,29

200 gr. Prijs per kilo 21,45
(6 klantbeoordelingen)

Zure zult, 200 gram, verrassend fris van smaak

Zorg & Natuur zet dit vergeten stukje vlees graag op de kaart.  Het wordt in de volksmond ook wel hoofdkaas genoemd. Het past bovendien goed in ons van kop tot staart vlees-assortiment. Het is heerlijk fris van smaak en past zowel op de boterham als op een tapasplankje.

Waar komt de zure zult vandaan en wat zit er allemaal in?
Zure zult is een authentiek streekgerecht en wordt gemaakt van de varkenskop en – schouder en lever. Het is een bewerkelijk recept om zelf te maken, maar onze huisslager wist hier wel raad mee. Hij maakte er een prachtige product van zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of e-nummers.

Zure zult valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept. Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund en varken.

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Zure zult

Zure zult, 200 gram, verrassend fris van smaak

Dit vergeten stukje vlees zet Zorg & Natuur graag op de kaart.  Het wordt in de volksmond ook wel hoofdkaas genoemd. Het past bovendien goed in ons van kop tot staart vlees-assortiment. Het is heerlijk fris van smaak en past zowel op de boterham als op een tapasplankje.

zure zultWaar komt de zure zult vandaan en wat zit er allemaal in?
Zure zult is een authentiek streekgerecht en wordt gemaakt van de varkenskop en – schouder en lever. Het is een bewerkelijk recept om zelf te maken, maar onze huisslager wist hier wel raad mee. Hij maakte er een prachtige product van zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of e-nummers.

 

Zure zult valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het varken, rund en schaap.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Optimaal dierenwelzijn

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Varkens die alle vrijheid hebben om buiten te zijn

Varkensvlees van biologische boerderij online bestellen bij ZorgNatuur.nlWij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Een eerlijk en gezond stuk varkensvlees

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Wij hebben een aparte pagina samengesteld waar al onze varkensproducten op staan. KLIK HIER om ze allemaal te zien.

Gewicht 0.200 kg
Voedingswaarde
Zure zult van varken, rauw per 100 gr/100 ml
Energie 1276/305 kJ/kcal
Vetten 27 gram
waarvan verzadigde vetzuren 10 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 17 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren .. gram
Koolhydraten 0,50 gram
waarvan suikers 0,50 gram
Vezels 0,00 gram
Eiwitten 16 gram
Zout 0,00 gram

6 beoordelingen voor Zure zult, 200 gram

 1. Diederik (geverifieerde eigenaar)

  Kende dit product nog niet, lekker op de boterham.

 2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  ouderwetse kwaliteit

 3. Willem Klaassen (geverifieerde eigenaar)

  Mocht wel wat zuurder zijn.

 4. Volcmar H. (geverifieerde eigenaar)

  Klassieker!

 5. CJ Engelkamp (geverifieerde eigenaar)

  Ik vond het wat te rullerig

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top