Wild van Kerst

De allerlekkerste recepten en producten voor het Kerstdiner

Kerst 2021

Zet Veluws wild of rundvlees op tafel

Maak het thuis extra feestelijk dit jaar met wild uit de Nederlandse natuur. Met onze fantastisch lekkere producten heeft u een goede basis voor een kerstdiner, en voor u het weet tovert u een heerlijk feestmaal op tafel. Probeer bijvoorbeeld ons speciaal voor kerst samengestelde Veluws Wild Zwijn Pakket of gourmetschotel.

Het water loopt u in de mond bij zoveel heerlijks, bereid u voor op heel veel schouderklopjes. Of u nu de gulle schenker of de beste kok bent, wat u met liefde maakt of geeft zal zeker op prijs worden gesteld.

Hertenvlees pakket
Hertenvleespakket van Veluws Edelhert
gourmetschotel,-luxe-vleeshapjes-voor-5-personen
Luxe Gourmetschotel voor 5 personen

Iets anders dan wild op tafel dit jaar? Een klassieke rollade of 5-sterren scharrelkip kan natuurlijk ook. Om het wat makkelijker te maken hebben wij een aantal suggesties voor u op een rij gezet.

Veluws wild is een van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard. Vanzelfsprekend is de herkomst van het wild volledig traceerbaar en wordt het geschoten dier van kop tot staart gebruikt, zoals je van ons gewend bent.

Wildzwijn stoofvlees

ingredienten-wild-zwijn-stoofvlees-poulet

Basisrecept wildzwijn poulet

1 kg wildzwijn poulet is ongeveer voor 6 personen. Zeker 2-3 uur stoven, gebruik hierbij ongeveer 550 ml vocht.

  1. Haal het vlees een dagje van te voren uit de vriezer. Laat de wildzwijn poulet op kamertemperatuur komen. Roer de stukjes vlees eventueel door een twee eetlepels bloem heen.
  2. Doe wat boter of olijfolie in de pan. Bak hierin de stukjes wildzwijn rondom mooi bruin.
  3. Haal de stukjes even uit de pan, braad in het bakvet 1 gesnipperd uitje voor enkele minuten. Voeg daarna de stukjes vlees weer toe en kies één van de wildzwijn stoofpot variaties hieronder. Voeg ook deze ingrediënten toe en bak het geheel. Voeg daarna het vocht toe.
  4. Zorg dat het wildzwijn vlees rustig en langzaam gaart. Dit kun je doen door een deksel op de pan te doen en 3-4 uur in een voorverwarmde (120 graden) oven te zetten. Of laat de pan op een laag vuurtje staan. Zelf zet ik mijn stoofvlees altijd in een hooimadam op het aanrecht voor slow cooking. Scheelt energiekosten en veilig met kids in huis.
  5. Als laatste stapje (bijvoorbeeld vlak voor het kerstdiner), zet je de pan op het vuur, zonder deksel. Zo kan het vocht verdampen en houd je een dikke saus over.

Wildzwijn stoofpot variaties

Deze groenten en kruiden kun je toevoegen bij stap drie. Als je de groenten graag met een bite eet, voeg je deze pas toe tijdens het laatste half uurtje bij stap 5. Kies als vocht (ook stap 3) bijvoorbeeld wildfond, rode wijn, rode port of abdijbier.

  • Takje verse tijm, eetlepel mosterd
  • Blokjes knolselderij, tomatenpuree, mosterd, wijn
  • Wortel, laurierblad, kruidnagels, spekblokjes

(Wild)fond is een soort bouillon, maar dan sterk geconcentreerd en vormt een mooie basis voor ragouts, sauzen, soepen en risotto.

Beef Wellington van ossenhaas

Beef Wellington recept

Beef Wellington

Beef Wellington is een waar meesterstuk!  Met ons Beef Wellington recept komt de luxe ossenhaas helemaal tot zijn recht.

Ingrediënten

  • Ossenhaas (1 kilo)
  • 1,5 el olie
  • 45 g boter
  • 150 g sjalotten
  • 300 g champignons
  • 300 g cantharellen
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 180 g rauwe ham, in dunne plakken
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • zout en peper
 

Bereiding

Voor het bereiden van de Beef Wellington bakt u eerst de ossenhaas circa 3 minuten aan. Daarna wikkelt u deze met ham en deeg. Dan braad u deze 40 minuten in de oven op 180°C. Hiermee heeft u een feestelijk gerecht voor 5 tot 6 personen.

Serveer het met uw favoriete wintergroenten door deze bijvoorbeeld 8-10 mee te roosteren in de oven. Maak deze Kerst treffer eventueel compleet met een portjus of andere (zelfgemaakte) saus.

Lees het hele recept hier.

Aanraders voor de feestdagen

Hele kalkoen

Hollandse kalkoen, met zorg geslacht en verpakt door onze thuisslager. Onze wordt ongekruid en zonder kunstmatige poespas geleverd, zodat u er nog alle kanten mee op kunt. 

Onze kalkoenen variëren in gewicht van 4,5 – 5 – 5,5 kilogram en zijn met zorg verpakt door onze ambachtelijke huisslager.

Gewicht
4,5 tot 5,5 kilo

Prijs
Vanaf 72,90

🎄Zorg & Natuur wenst u fijne Feestdagen🎄

Blijf gezond en zorg voor elkaar

Scroll naar top