Wild van Kerst
De allerlekkerste recepten en producten voor het Kerstdiner
Kerst 2020
Zet Veluws wild of rundvlees op tafel
Maak het thuis extra feestelijk dit jaar met wild uit de Nederlandse natuur. Met onze fantastisch lekkere producten heeft u een goede basis voor een kerstdiner, en voor u het weet tovert u een heerlijk feestmaal op tafel. Probeer bijvoorbeeld ons speciaal voor kerst samengestelde Veluws Wild Zwijn Pakket of het Stoofvlees Pakket XXL. Het water loopt u in de mond bij zoveel heerlijks, bereid u voor op heel veel schouderklopjes. Of u nu de gulle schenker of de beste kok bent, wat u met liefde maakt of geeft zal zeker op prijs worden gesteld.
Iets anders dan wild op tafel dit jaar? Een klassieke rollade of 5-sterren scharrelkip kan natuurlijk ook. Om het wat makkelijker te maken hebben wij een aantal suggesties voor u op een rij gezet.
Gourmetschotel, luxe vleeshapjes voor 5 personen
Waardering 5.00 uit 5€49,90 incl. BTW In winkelmand
Veluws wild is een van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard. Vanzelfsprekend is de herkomst van het wild volledig traceerbaar en wordt het geschoten dier van kop tot staart gebruikt, zoals je van ons gewend bent.
Wildzwijn stoofvlees

Basisrecept wildzwijn poulet
1 kg wildzwijn poulet is ongeveer voor 6 personen. Zeker 2-3 uur stoven, gebruik hierbij ongeveer 550 ml vocht.
- Haal het vlees een dagje van te voren uit de vriezer. Laat de wildzwijn poulet op kamertemperatuur komen. Roer de stukjes vlees eventueel door een twee eetlepels bloem heen.
- Doe wat boter of olijfolie in de pan. Bak hierin de stukjes wildzwijn rondom mooi bruin.
- Haal de stukjes even uit de pan, braad in het bakvet 1 gesnipperd uitje voor enkele minuten. Voeg daarna de stukjes vlees weer toe en kies één van de wildzwijn stoofpot variaties hieronder. Voeg ook deze ingrediënten toe en bak het geheel. Voeg daarna het vocht toe.
- Zorg dat het wildzwijn vlees rustig en langzaam gaart. Dit kun je doen door een deksel op de pan te doen en 3-4 uur in een voorverwarmde (120 graden) oven te zetten. Of laat de pan op een laag vuurtje staan. Zelf zet ik mijn stoofvlees altijd in een hooimadam op het aanrecht voor slow cooking. Scheelt energiekosten en veilig met kids in huis.
- Als laatste stapje (bijvoorbeeld vlak voor het kerstdiner), zet je de pan op het vuur, zonder deksel. Zo kan het vocht verdampen en houd je een dikke saus over.
Wildzwijn stoofpot variaties
Deze groenten en kruiden kun je toevoegen bij stap drie. Als je de groenten graag met een bite eet, voeg je deze pas toe tijdens het laatste half uurtje bij stap 5. Kies als vocht (ook stap 3) bijvoorbeeld wildfond, rode wijn, rode port of abdijbier.
- Takje verse tijm, eetlepel mosterd
- Blokjes knolselderij, tomatenpuree, mosterd, wijn
- Wortel, laurierblad, kruidnagels, spekblokjes
(Wild)fond is een soort bouillon, maar dan sterk geconcentreerd en vormt een mooie basis voor ragouts, sauzen, soepen en risotto.
Longhaas met beurre de paris

Onglet de boeuf
Mooi stukje rundvlees met grove draad dat weinig opsmuk nodig heeft. Klassieker in Frankrijk, dus absoluut de moeite waard.
Ingrediënten
Voor de boter
- Ketchup, 2 el
- Dijon mosterd, 1 tl
- Kappertjes, ½ tl
- Sjalot, 1 stuk, gesnipperd
- Bieslook, 1 tl fijn gesneden
- Dragon, 1 tl , fijn gehakt
- Ansjovis, 2 filets
- Cognac, 1 tl
- Worchestersauce, 1 tl
- Pakrikapoeder, ½ tl
- Roomboter, 400 gr, kamertemperatuur
Bereiding
- Hak de kappertjes en ansjovis fijn tot een puree. Maak een saus met de andere ingrediënten behalve de boter. Kneed nu de saus door de boter of gebruik een blender.
- Verdeel de zachte boter over een stuk verhoudfolie, twee keer de breedte. Vouw het dicht door de lange zijdes naar elkaar toe te vouwen. Pak nu aan de twee breedte zijdes en begin met rollen tot een worst. Knoop de breedte zijdes als de worst strak staat. En laat opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur.
- Haal de longhaas minimaal een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur is voor het bakken.
- Bestrooi de longhaas met een goede snuf fijn zeezout. En bak in een hete pan met een eetlepel olie. Of nog lekkerder op de barbecue, direct over gloeiend hete kolen. Gaar de longhaas kort met veel hitte, zodat hij rare blijft. Laat minimaal 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees op de draad en serveer met een schijfje boter.
Tot 1 januari in de aanbieding
Kerst begint al vroeg dit jaar. De extra bezorgdagen en het aantal bezorgmomenten lopen al vol. Komende weken bezorgen we bijna elke dag en we hebben deze maand ook 2 extra bezorgdagen in Belgie, 12 en 19 december. Bestel op tijd om teleurstelling te voorkomen. Om u tegemoet te komen hebben we hier 3 aanbiedingen om van te smullen.
Lamsfond, pure lamsbouillon zonder e-nummers, 500ml
Waardering 0 uit 5€10,10 incl. BTW In winkelmandWild zwijn vleespakket, 100% puur Veluws jachtvlees
Waardering 5.00 uit 5€107,95 incl. BTW In winkelmand
Bekijk onze speciale collectie voor de feestdagen
Gourmetschotel, luxe vleeshapjes voor 5 personen
Waardering 5.00 uit 5€49,90 incl. BTW In winkelmandKipvulling, pittig of mild om kip te vullen, 700 gram
Waardering 0 uit 5€11,95€9,95 incl. BTW Opties selecterenWild zwijn vleespakket, 100% puur Veluws jachtvlees
Waardering 5.00 uit 5€107,95 incl. BTW In winkelmandHertenvlees pakket van Veluws Edelhert, 4,5 kilo
Waardering 5.00 uit 5€129,50 incl. BTW In winkelmandOssenstaartsoep, zelf getrokken, vol van smaak. 1 liter
Waardering 0 uit 5€6,95€5,95 incl. BTW In winkelmandKlapstuk of runderborst van grasgevoerd rund, zonder been.
Waardering 4.86 uit 5€8,87 incl. BTW In winkelmandGanzenborst met rozemarijn, gerookt op hickory-hout
Waardering 3.86 uit 5€7,50 incl. BTW In winkelmandOssenhaas of Tournedos aan 1 stuk, Beef Wellington, premiumrunderhaas
Waardering 0 uit 5€53,90 incl. BTW In winkelmandBavette of Flank Steak van grasgevoerd natuurrund, ongeveer 1 kilo
Waardering 5.00 uit 5€30,45 incl. BTW In winkelmandCôte de boeuf of Prime rib van grasgevoerd natuurrund, 1 kilo
Waardering 5.00 uit 5€47,20 incl. BTW In winkelmandFlat iron steak, robuuste butlers steak van grasgevoerd natuurrund
Waardering 4.40 uit 5€9,33 incl. BTW In winkelmandLonghaas, onglet, hanging tender of butchers’ steak, van grasgevoerd rund
Waardering 5.00 uit 5€6,70 incl. BTW In winkelmandRunderrollade van grasgevoerd natuurrund, Braadrollade
Waardering 5.00 uit 5€25,00€21,95 incl. BTW In winkelmand