Winter Specials
De allerlekkerste recepten en producten voor het Kerstdiner
Kerst 2023
Kies voor Nederlands Natuurvlees
Geniet deze kerst van een heerlijke hertenbiefstuk, mals en vol van smaak voor een feestelijke maaltijd. Ontdek de perfecte smaaksensatie met onze runderrollade, een culinair hoogtepunt voor een onvergetelijk kerstdiner. Maak van jouw kerst een festijn met een sappige kalkoen, om te delen met al uw dierbaren.
Kies deze kerst voor natuurvlees en geniet van een smaakvolle ervaring die het kwalitatieve leven weerspiegelt dat de dieren hebben gehad. Ons natuurvlees staat niet alleen garant voor een feestelijke maaltijd, maar ook voor een bewuste keuze die het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het vlees benadrukt.
LET OP
Onze vervoerders hebben geen capaciteit meer om voor de Kerst te bezorgen.
Wilt u nog bestellen voor uw kerstmaal dan kunt u de bestelling nog vrijdag of zaterdag afhalen bij onze winkels in Assen of Den Haag.
Onze runderrollade is afkomstig van eigen kuddes Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen.
De kuddes leven in alle vrijheid in Nederlandse natuurgebieden en zijn volledig grasgevoerd. Van tijd tot tijd wordt er een dier geslacht om een gezonde balans in de kudde te bewaken. Proef mee van dit bijzondere rundvlees!
Veluws wild is één van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort.
Om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen, mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten om het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk te bewaren.
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm in Helden (Limburg). Hier wordt met passie gewerkt aan het ambacht van kalkoenhouden.
De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei met vers gras en kruiden.
Nog meer suggesties voor de feestdagen
Maak van uw kerst een onvergetelijke ervaring met ons vleesassortiment. Van sappige ossenhaas tot malse wilde eend, we hebben de perfecte selectie voor een feestmaal.
Bereidt u zich voor op een geslaagd kerstdiner met vrienden en familie. Ons vlees belooft een culinair genot voor u en uw gasten. Wat u met liefde maakt of geeft zal zeker worden gewaardeerd!

Kerst recepten inspiratie
Runderrollade met rozemarijn en knoflook
Runderrollade is een groot stuk vlees gemaakt van verschillende gekruide plakken rundvlees welke om elkaar zijn gedraaid en bij elkaar worden gehouden met een touwtje. Onze braadrollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd kruidenmengsel.
U kunt een runderrollade zowel in de pan als in de oven bereiden. Geef het wat tijd om lekker sappig te worden, verder is het weinig werk voor de kok.
Ingrediënten
- 1000g Runderrollade
- 1 Wortel
- 1 Ui
- 3 Teentjes knoflook
- 1 Takje verse rozemarijn
- 1 Bosje basilicum
- 2 Tomaten
- 1 Liter runderbouillion
- 1 Laurierblaadje
- Roomboter / olijfolie
- 350ml Rode wijn
- Honing (optioneel)
Bereiding
- Haal de runderrollade uit de koelkast en laat deze zo’n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Maak de wortel schoon en snijd ze in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd deze zeer klein. Was de rozemarijn en…
Hertenbiefstuk bakken
Wilde hertenbiefstuk is bijzonder smaakvol en een prachtig, luxe stukje vlees. Met onze tips bakt de perfecte, malse steak.
Ingrediënten
- Hertenbiefstuk á 150 gram
- Olijfolie
- Roomboter
- Zout en peper
Bereiding
- Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen door deze plusminus 30 minuten voor bereiding uit de koelkast te halen.
- Zout het vlees aan beide kanten in.
- Bedenk hoe u de biefstuk wilt eten. Rare, medium of welldone? Lees onderaan meer hierover.
- Verwarm een bord in de magnetron.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan. Zodra deze glinstert voegt u een…
Wanneer is mijn biefstuk gaar?
Onze favoriete bereiding is medium, waarbij het vlees mooi rosé is van binnen.
- 2 – 4 minuten rood (rare) – kerntemperatuur plusminus 50°C
- 4 – 6 minuten rosé (medium) – kerntemperatuur plusminus 60°C
- 6 – 8 minuten doorbakken (welldone) – kerntemperatuur plusminus 70°C

Hele Kalkoen uit de oven
Kalkoen is een echte (kerst)klassieker en wij snappen dat wel. De hele kalkoen is ongekruid en heeft geen vulling. U kunt hem dus nog helemaal naar wens bereiden.
Wilt u dit jaar ook een kerstkalkoen serveren? Het is niet moeilijk om deze echte kerstklassieker te bereiden.
Ingrediënten
- 1 Kalkoen
- Roomboter
- Zout en Peper
Optioneel:
- Vulling
- Knoflook,
- Peterselie
- Tijm
- Rozemarijn
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Haal het vlees tijdig uit de vriezer en laat deze ontdooien in de koelkast op een schaal.
- Laat het zo’n 30-45 minuten op kamertemperatuur komen alvorens bereiden.
- Wilt u de kalkoen vullen? Bekijk eens onze heerlijke kipvulling of maak er zelf eentje.
- Smeer het vlees in met boter, peper en zout door voorzichtig van de hals onder het vel…
Nieuw dit jaar!
Wagyu Rundvlees
Wagyu-vlees is een naam die vaak wordt geassocieerd met luxe en culinair genot. Het staat bekend om zijn buitengewone smaak, malsheid en onderscheidende marmering.
Wat Wagyu-vlees uniek maakt, is de manier waarop deze dieren worden gefokt, gevoed en verzorgd. Het geheim achter de uitzonderlijke smaak en textuur van Wagyu-vlees ligt in de zorgvuldige benadering van het fokken en de lange traditie van vakmanschap die hiermee gepaard gaat.
Het assortiment bestaat uit Wagyu burgers, steaks, biefstukken en stoofvlees. Voor ieder wat wils!
🎄 Fijne Feestdagen 🎄